Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στον δεύτερο ετήσιο κύκλο. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο Σπίτι του Δασκάλου
Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα
Κινηματογράφος
19/10/2016 | 09:22

Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα

2ος Κύκλος Συναντήσεων

Με τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη

Σε συνέχεια του πρώτου κύκλου συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2016, το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στον δεύτερο ετήσιο κύκλο. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο Σπίτι του Δασκάλου (Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου) 7:00-10:00μμ.

Ο συντονιστής Μαρίνος Σκλαβουνάκης έχει παρακολουθήσει στο ΕΚΠΑ μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ιστορίας κινηματογράφου και σεναρίου. Έχει κάνει την πρακτική του δίπλα στον Γιάννη Οικονομίδη (Σπιρτόκουτο, Το μικρό ψάρι, κ.ά.), ενώ θα συνεργαστεί μαζί του και σε επόμενες ταινίες του.

Οι φετινές συναντήσεις διαρθρώνονται σε αυτοτελείς θεματικές ενότητες των 2-5 συναντήσεων η καθεμιά. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 στις 7:00μμ και θα ανοίξει την ενότητα συναντήσεων με θέμα την Ιστορία της Κωμωδίας, όπου θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του κωμικού στοιχείου από την αρχή του κινηματογράφου μέχρι τις μέρες μας, από τον Τσάρλι Τσάπλιν μέχρι τον Πίτερ Σέλερς και από τους αδελφούς Μάρξ μέχρι τον Γούντυ Άλλεν.

Ενδεικτικά, οι επόμενες ενότητες θα περιλαμβάνουν τα εξής:

Ιστορία του Ιρανικού Νεορεαλισμού. Ο σύγχρονος Ιρανικός κινηματογράφος.

Ιστορία του Κινηματογραφικού Ντοκιμαντέρ. Η εξλελιξη του ντοκιμαντέρ από τα πρώτα πειραματικά στάδια μέχρι και σήμερα.

Ελληνικός Κινηματογράφος. Ο Ελληνικός Νεορεαλισμός αλλα και ο παλιός και άγνωστος ελληνικός κινηματογράφος από το 1930 μέχρι τη δεκαετία του 70.

Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος. Η ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Μια εξερεύνηση γνωστών και άγνωστων δημιουργών.

Η Βία στον Κινηματογράφο. Σειρά συναντήσεων που εξερευνά την θεματική της βίας. Από την λεκτική βία μέχρι το σχολικό εκφοβισμό και από τον πόλεμο μέχρι το φασισμό.

Ιστορία του Κινηματογραφικού Animation. Το Ιαπωνικό animation. Αφιέρωμα στο Στούντιο Chibli και στον Hayo Myazaki και άλλους σπουδαίους Ιάπωνες δημιουργούς.

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, για να έχετε σειρά προτεραιότητας καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας πριν την έναρξη των συναντήσεων στο τηλέφωνο 6930899696 (Δημήτρης) ή στο email info@e-traverso.gr Οι συμμετοχές μπορεί να αφορούν είτε όλους είτε συγκεκριμένους θεματικούς κύκλους.

Η παρακολούθηση των συναντήσεων είναι δωρεάν ενώ υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τα αναλώσιμα.

Για επικαιροποιημένη ενημέρωση παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, την σελίδα μας στο facebook, καθώς και τα δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Σας περιμένουμε για να διερευνήσουμε μαζί την μαγεία του κινηματογράφου, ενώ στο επόμενο καρέ μπαίνει ο χειμώνας!

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

poster-cinema-2016-17

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer