Θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, θα είναι ενιαίο για όλα τα μέσα και θα ισχύει για μία ώρα και δέκα λεπτά
Ανακοινώνεται σήμερα: Στο 1,20 από 1,40 το ενιαίο εισιτήριο για τα ΜΜΜ
Κοινωνία
16/06/2014 | 10:00

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το υπουργείο μαζί με τον ΟΑΣΑ σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής και αναμένεται να επαναφέρει το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες που είχε καταργηθεί το 2011. Οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου (για όλα τα μέσα) θα πέσει στα 1,20 ευρώ από τα 1,40 ευρώ που το αγοράζουμε σήμερα (μείωση 14,2%).

Το εισιτήριο που θα κοστίζει 1,20 ευρώ, θα αντικαταστήσει αυτό των 1,40, δηλαδή θα ισχύει για όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ισχύει για μιάμιση ώρα μετά την ακύρωσή του, όπως σήμερα, αλλά για μία ώρα και δέκα λεπτά.

Σημειώνεται πως το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται σήμερα στα 1,20 ευρώ, ωστόσο ισχύει για μία μόνο διαδρομή και δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα.

Παράλληλα αναμένεται να αυξηθούν και τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων, ενώ ο τρόπος διάθεσής τους πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και εν αναμονή επισήμων ανακοινώσεων, οι επιβάτες σύντομα δεν θα προμηθεύονται τις χάρτινες δεσμίδες εισιτηρίων, αλλά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος θα «γεμίζουν» τα εισιτήρια τους με μονάδες.

Πηγή:protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer