Η μονιμοποίηση του χαρατσιού από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. και η επέκτασή του στη γη και στα ακίνητα με τον λεγόμενο ΕΝΦΙΑ συνιστά μια βάρβαρη επίθεση στο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας.
Ανακοίνωση ΝΑΡ για ΕΝΦΙΑ
Πολιτική
12/09/2014 | 11:35

Η ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Η μονιμοποίηση του χαρατσιού από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. και η επέκτασή του στη γη και στα ακίνητα με τον λεγόμενο ΕΝΦΙΑ συνιστά μια βάρβαρη επίθεση στο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στη στέγαση και στο δικαίωμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς να δουλεύει και να παράγει από τα χωράφια της.
Η βαριά φορολογία του ΕΝΦΙΑ είναι ξεκάθαρα ταξική. Προβλέπει εκπτώσεις στις μεγάλες ιδιοκτησίες (κτίρια άνω των 500 μέτρων), απαλλαγή των ιδιοκτησιών που ανήκουν στην εκκλησία ή σε εταιρείες (ΝΠΙΔ) που δηλώνουν φιλανθρωπικό, αθλητικό ή πολιτιστικό έργο. Αντίθετα, τα φτωχά, λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο, χωρίς αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία, χωρίς κριτήρια για την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, με ψηλούς συντελεστές, χωρίς υπολογισμό της πραγματικής αξίας του ακινήτου (πλασματικές αντικειμενικές αξίες, κ.α.) και χωρίς υπολογισμό του αν αποφέρει εισόδημα ή όχι. Οι δήθεν φοροελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα αφορούν ελάχιστους, γιατί απαιτούν αυστηρά και σωρευτικά κριτήρια.
Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί φόρο άδικο που κάνει δυσβάσταχτη την ιδιοκατοίκηση, λειτουργώντας ως ενοίκιο προς το κράτος για το ίδιο σου το σπίτι σε συνθήκες ανεργίας, απλήρωτης εργασίας, μείωσης μισθών και συντάξεων, αυξήσεων στις τιμές των κοινωνικών αγαθών και των προϊόντων, συρρίκνωσης των κοινωνικών παροχών. Τον επιβάλλουν, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύουν την άρση της προστασίας από πλειστηριασμούς τραπεζών της α’ κατοικίας και προωθούν την εκποίηση στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, όταν χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων.
Ο ΕΝΦΙΑ προσθέτει στους κατ΄ επάγγελμα μικρούς και μεσαίους αγρότες φορολόγηση και για την κατοχή της γης, μαζί με το φόρο για το εισόδημα που αυτή τους αποφέρει. Μάλιστα, χωράφια εκτός σχεδίου, ακόμα και αν χρησιμοποιούνται για αγροτική παραγωγή, επιβαρύνονται όταν απέχουν μέχρι 800 μέτρα από τη θάλασσα. Έτσι, λόγω αδυναμίας πληρωμής θα έχουμε μαζική πώληση της γης σε μεγαλοκαρχαρίες και ξεκλήρισμα αγροτών.
Από 6,14 εκατ. φυσικά πρόσωπα θέλουν να εισπράξουν πάνω από 3 δισ. € από τον ΕΝΦΙΑ. Είναι αύξηση 800% των φόρων για την ακίνητη περιουσία από το 2010 μέχρι σήμερα. Τα χρήματα θα διοχετεύσουν σε ενισχύσεις των τραπεζών και πληρωμή των τοκογλύφων δανειστών.
Παράλληλα, βάζουν σε εφαρμογή τον απώτερο στόχο τους για συγκέντρωση των ακινήτων και της γης στο κεφάλαιο. Δυσκολεύεται η ιδιοκτησία της λαϊκής κατοικίας και η κατοχή χωραφιών από τους μικρούς αγρότες και διευκολύνονται τα κεφάλαια που θέλουν να κερδοσκοπήσουν με αγοραπωλησίες με τις σημερινές πεσμένες τιμές ακινήτων, να εκμεταλλευτούν παραλιακές αγροτικές εκτάσεις για τουριστική οικοδόμηση, να αγοράσουν κοψοχρονιάς ακίνητα που οι σημερινοί ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να αποπληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ ή τις δόσεις δανείων. Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί μέρος της επιχείρησης ανακατανομής του πλούτου σε βάρος των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων.
Η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει το φόρο ως νομοτέλεια, που λύνει και αντιθέσεις ανάμεσα ιδιοκτήτες κατοικιών και αγρότες, μιλά για διορθώσεις λαθών και για μετατόπιση των δόσεων. Ο αποπροσανατολισμός θέλει να θολώσει τα νερά. Η φιλοσοφία καθιέρωσης του ίδιου του ΕΝΦΙΑ είναι λάθος, συμβάλλει στην εξαθλίωση της φτωχολογιάς, που λειτουργεί υπέρ του κεφαλαίου.
Απαιτείται ένα μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής που θα απαιτήσει :
– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών από τα χαράτσια. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Κατάργηση κάθε κεντρικής και τοπικής φορολογίας για τη λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζών. Προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές.
– Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος. Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
– Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
– Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης για τη φορολόγηση των άνεργων και των φτωχών.
– Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση τις πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, των βιομήχανων, της εκκλησίας, των κάθε λογής «επενδυτών».
– Κατάργηση των επιδοτήσεων του κεφάλαιου με οποιοδήποτε μορφή (χορηγίες, δωρεές, επέκταση εργασιών, υποδομών, αλλαγή έδρας, κ.α.). Να φορολογηθούν οι off-shore. Να υπάρξει άμεση έκτακτη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από 50%.
– Να διαγραφεί το χρέος. Να σταματήσει η ενίσχυση των τραπεζών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer