Προχθές, έγινε και η θεσμική αναγνώριση του ρόλου του τουρισμού, με τον ΣΕΤΕ να αναβαθμίζεται σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο που θα μετέχει, σε όλα τα επίπεδα, με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒEΕ και την ΕΣΕΕ
Αναβάθμιση του ΣΕΤΕ σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο
Τουρισμός
10/01/2013 | 18:41

Αγαπητά Μέλη,

Από ιδρύσεώς του ο ΣΕΤΕ είχε ως έναν εκ των βασικών στόχων του να αναδείξει και να επικοινωνήσει τη σημασία και το ρόλο του τουρισμού για την οικονομία και την κοινωνία, τόσο προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όσο και προς την κοινή γνώμη.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σπύρος Κοκοτός, όσο και οι εν συνεχεία Πρόεδροι, κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης και Νίκος Αγγελόπουλος, τα εκάστοτε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη του Συνδέσμου, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες μέσα σε αντίξοες συνθήκες να ενώσουν τους επιμέρους κλάδους του τομέα και να περάσουν το μήνυμα του τουρισμού.

Προχθές, έγινε και η θεσμική αναγνώριση του ρόλου του τουρισμού, με τον ΣΕΤΕ να αναβαθμίζεται σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο που θα μετέχει, σε όλα τα επίπεδα, με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒEΕ και την ΕΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο και στα αντίστοιχα προγράμματα, για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης. Η θεσμική αναγνώριση έγινε με εντολή του Πρωθυπουργού, σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των κομμάτων της Κυβέρνησης συνεργασίας και απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτση, με στήριξη της Υπουργού Τουρισμού, κας Ο. Κεφαλογιάννη. Η απόφαση αναγνωρίζει τη σημασία του τουρισμού τόσο για την ανάπτυξη, όσο και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επιβραβεύει την προσπάθεια του ΣΕΤΕ και των 14 Πανελληνίων Κλαδικών Ενώσεων – Μελών του Συνδέσμου. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Η θεσμική αναγνώριση δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις και υπέχει μεγαλύτερες ευθύνες, όχι μόνο για τον ΣΕΤΕ και για τις  Πανελλήνιες Ενώσεις – Μέλη του, αλλά  και για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας. Ο ΣΕΤΕ, πιστεύει ότι ενωμένη η τουριστική επιχειρηματική κοινότητα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε αυτό το ρόλο.

 

Σας εύχομαι καλή τουριστική χρονιά.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Α. Ανδρεάδης

Πρόεδρος ΔΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer