Στον 4ο Βαλλιάνειο αγώνα δρόμου βρέθηκε στο νησί μας αποστολή από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA, με σκοπό να καλύψει το γεγονός και να προβάλει έτσι το νησί μας.
Ανήθικο το ρεπορτάζ του ALPHA για την Κεφαλονιά
Κοινωνία
02/04/2014 | 14:14

kouloumphΤης Γιάννας Κουλουμπή*
Σημαντικό είναι να πούμε πως μετά τους σεισμούς κι ενώ όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας, η όποια προβολή αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων γενικά συμβάλλει συνολικά στην διαφήμιση της Κεφαλονιάς ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου.  Εξάλλου, οι Κεφαλλονίτες αποδείξαμε ότι οι δύο μεγάλοι σεισμοί που συνέβησαν τον Γενάρη και τον Φλεβάρη μας φόβισαν μεν, αλλά δεν μας κατέβαλαν δε. Συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας και μάλιστα είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε δρώμενα με μαζική συμμετοχή κόσμου, όπως αυτό του 4ου Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου.
Παρόλα αυτά κι ενώ υποτίθεται πως η αποστολή του ALPHA εδώ ήρθε για να προβάλει τον αγώνα και τα μηνύματα που εστάλησαν μέσα από αυτόν, η εικόνα που προβλήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα ήταν τουλάχιστον ντροπιαστική για το νησί μας… Το ρεπορτάζ αφιερώθηκε κυρίως στο σεισμό και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, ενώ αφέθηκε να εννοηθεί πως βιώνουμε μια καταστροφή που προηγούμενο δεν έχει. Με λίγα λόγια, το ρεπορτάζ χαρακτηρίζεται από ανηθικότητα και έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο του νησιού και τη φιλοξενία της αποστολής του ALPHA.
Το πράγμα θεωρείται ακόμη πιο ανήθικο, αν σκεφτεί κανείς ότι την Κυριακή, ανήμερα του Βαλλιάνειο δρόμου, η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν και σήμερα υποδέχεται την πρώτη πτήση της από το εξωτερικό.
Αλίμονο αν δεν υπήρχαν προβλήματα μετά από τέτοιους σεισμούς, όμως η εικόνα που προβλήθηκε δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που γίνονται, ούτε και στον χαρακτήρα που επέδειξε ο απλός Κεφαλλονίτης όλο αυτό το διάστημα.
Ο ALPHA οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη από την Κεφαλονιά!
Η συνεργάτης του e-kefalonia Γιάννα Κουλουμπή είναι φιλόλογος, ραδιοφωνική παραγωγός.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer