Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο και να δοθούν οι άδειες που είναι υποχρεωμένο να δώσει το Λιμενικό Ταμείο
Ανάστατοι οι επαγγελματίες της παραλιακής για τα πρόστιμα
Κοινωνία
29/08/2014 | 19:40

Το Δ. Σ. του εμποροεπαγελματοκού συλλόγου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την κλήση σε απολογία των συναδέλφων της παραλιακής στο λιμεναρχείο Αργοστολίου την Δευτέρα 01-09-2014,με σκοπό την επιβολή προστίμου, γιατί δεν έχουν τις άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα και τα στάντ, τις οποίες εκδίδει κάθε χρόνο το λιμενικό ταμείο.

Σε παράσταση που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου μας και η ΠΑΣΕΒΕ  μαζί με επαγγελματίες, στο λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχείο, διαπιστώσαμε ότι, καλούνται σε απολογία και επιβολή προστίμου οι συνάδελφοι, γιατί δεν έχουν τις άδειες κοινόχρηστου χώρου, που δεν έχει εκδώσει μέχρι σήμερα το ίδιο το λιμενικό ταμείο που είναι αρμόδιο για αυτές.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και έχουν ως εξής:

Οι επαγγελματίες φέτος έγκαιρα, ( πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος) και εν μέσω της μετασεισμικής ακολουθίας  των δυο ισχυρών σεισμών που έπληξαν τον τόπο μας, κατάθεσαν αίτηση για άδεια χρήσης πεζοδρομίου  μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ( τα ίδια με την προηγούμενη χρονιά), στο λιμενικό ταμείο. Στο μέσον του καλοκαιριού ο παραπάνω φορέας ειδοποίησε τους ενδιαφερόμενους , να θεωρήσουν τα τοπογραφικά και να τα υποβάλουν ξανά, κάτι που έκαναν με την ανάλογη χρηματική επιβάρυνση. Την Τρίτη 26 Αυγούστου αντί να έρθουν οι περιπόθητες άδειες που περίμεναν, το λιμεναρχείο άρχισε να μοιράζει κλήσεις καλώντας τους καταστηματάρχες σε απολογία γιατί δεν τις είχαν

Στην παράσταση που έγινε η μια υπηρεσία, έριχνε τις ευθύνες στην άλλη. Το λιμεναρχείο είπε ότι, ο ρόλος του είναι ελεγκτικός  και εφόσον οι συνάδελφοι δεν έχουν τις άδειες είναι υποχρεωμένο να τους επιβάλει πρόστιμο, αν δεν το κάνουν αυτό, θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος και κατά την γνώμη του θα έπρεπε να μην έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα αφού δεν τις έχουν. Το λιμενικό ταμείο από την άλλη , ισχυρίστηκε ότι η αποκεντρωμένη, στην οποία στέλνει για έγκριση τα δικαιολογητικά που έχει παραλάβει, ειδοποίησε για τις διορθώσεις τον Ιούλιο και αφού τα ξαναέστειλε, μέχρι σήμερα έχουν έρθει πέντε άδειες  και η λιμενική αρχή γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα, γιατί ο λιμενάρχης είναι αντιπρόεδρος στο λιμενικό ταμείο.

Οι  παραπάνω τακτικές απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες δεν είναι τυχαίες ,έρχονται να δέσουν σε τοπικό επίπεδο με την φορομπηχτική πολιτική, που εφαρμόζουν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  του Ευρομονόδρομου, αφήνουν άθικτες τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους παρέχουν χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα τις όποιες διευκολύνσεις, είτε έχουν να κάνουν με το φορολογικό, τις χρήσεις γης, τους κοινόχρηστους χώρους, την δημόσια περιουσία κλπ.

Μεγάλες ευθύνες έχει ο δήμος Κεφαλονιάς στον οποίο ανήκει το λιμενικό ταμείο που θα εισπράξει τα πρόστιμα και ακολουθώντας κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική, διαγράφει χρέη προς το Δήμο μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνοντας στην διάθεσή τους το λιμάνι, κοινόχρηστους χώρους, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για την παραχώρηση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο ( Τραπεζάκι στην Λειβαθώ, Μετόχι στο Ληξούρι κλπ).

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικου συλλόγου καλεί τους συναδέλφους, την Δευτέρα 01-09-2014 και ώρα 10:00 το πρωί, ημέρα απολογίας των πρώτων καταστηματαρχών, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το λιμεναρχείο Αργοστολίου.

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο και να δοθούν οι άδειες που είναι υποχρεωμένο να δώσει το λιμενικό ταμείο.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκάτος  Μιχάλης                                             Λουκάκης  Σπύρος

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer