Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνηθίσει τα κέικ να είναι γλυκά, ωστόσο υπάρχουν και αλμυρά και μάλιστα είναι το ίδιο νόστιμα!
Αλμυρό κέικ!
Μαγειρική
10/12/2014 | 11:29

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνηθίσει τα κέικ να είναι γλυκά, ωστόσο υπάρχουν και αλμυρά και μάλιστα είναι το ίδιο νόστιμα!

Εμείς σας έχουμε μία εύκολη και οικονομική συνταγή για αλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
    • 4 αυγά
    • 150 γρ. βιτάμ λιωμένο
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    • 80 γρ. κασέρι τριμμένο
    • ½ φλ. Ελιές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
    • ½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ανάλατο (προαιρετικά)
    • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βιτάμ, το γιαούρτι και ρίχνετε σιγά -σιγά ενώ ανακατεύετε το αλεύρι που το έχετε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ.
    • Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε τα τυριά , το ζαμπόν και τις ελιές .
    • Αλατοπιπερώνετε και βάζετε και τα φιστίκια. Αδειάζετε σε φόρμα του κέικ που έχετε αλείψει με βιτάμ.
    • Ψήνετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς .
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ