Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος και όλοι οι απεσταλμένοι, αφού εξάντλησαν με τους συνομιλητές τους κάθε περιθώριο και κάθε πιθανή εξέλιξη, αναμένουν πολύ πολύ σύντομα την τελική δυνατότητα του Υπουργείου Εσωτερικών που θα προκύψει σε συνεργασία και με την ΕΕΤΑΑ.
Αλλεπάλληλες συναντήσεις για τη τύχη της… “Διαδημοτικής”
Πολιτική
22/03/2011 | 13:03

Αλλεπάλληλες  συναντήσεις με κυβερνητικά  και επιστημονικά στελέχη στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα ειδικά για την προώθηση του ζητήματος των εργαζομένων στη διαδημοτική επιχείρηση.  Την προσπάθεια τους στήριξε και στηρίζει ο Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Μοσχόπουλος.

parisis2

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο κ. επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Θ. Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Α. Γαλάτης, ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Σαββαόγλου, ο δημ. Σύμβουλος κ. Β. Ρουχωτάς, ο δημ. Σύμβουλος κ. Α. Ζαπάντης, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο κα  Α.Κατσιβέλη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της διαδημοτικής κ. Ν. Κουνάδης και η επιστημονική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Κ. Νικολαίδου.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας όλα τα μέλη της σημαντικής αυτής αποστολής συναντήθηκαν με στελέχη της ΕΕΤΑΑ και συζήτησαν όλες τις εναλλακτικές που προσφέρονται στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας για την εξέλιξη του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων την διαδημοτικής και το μέλλον της επιχείρησης καθαυτής. Καθώς προέκυπταν σημαντικά ερωτήματα από τη συζήτηση, τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της ΕΕΤΑΑ, διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα έχουν μία πλήρη εικόνα για την καλύτερη δυνατή λύση, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, ότι οι υπάλληλοι της διαδημοτικής επιχείρησης σε γενικές γραμμές ομαδοποιούνται ανάλογα με το ισχύον νομικό πλαίσιο που εφαρμοζόταν όταν ξεκίνησαν τις εργασιακές τους σχέσεις.

parisis3

Την ίδια ακριβώς προσέγγιση επιβεβαίωσε και ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΣΑΗΔ κ. Δημ. Στεφάνου με τους νομικούς του συμβούλους, λίγο αργότερα, όταν συναντήθηκαν για το ίδιο θέμα με το Δήμαρχο, τον Βουλευτή και την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία.  Ο κ. Στεφάνου ζήτησε και ενημερώθηκε για όλες τις διαστάσεις του ζητήματος των εργαζομένων, και ανέθεσε στους παρόντες συνεργάτες του να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που μπορούν ώστε να διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα του μέγιστου δυνατού αριθμού υπαλλήλων. Πολύ σύντομα ο κ. Στεφάνου, που σημειωτέον θα έχει συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ για αυτό το θέμα ειδικά, θα ενημερώσει το Δήμαρχο για την καλύτερη δυνατή λύση του προβλήματος.

                  Ανάμεσα στις δύο συναντήσεις, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με την Υπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, η οποία στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της, προσφέρθηκε να συνεισφέρει όσο είναι εφικτό προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση. Συνομίλησε άμεσα με τον Γ. Γραμματέα κ. Στεφάνου και ανέθεσε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να συγκεντρώσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σχέση εργασίας των υπαλλήλων με τη διαδημοτική και να πιστοποιήσει αυτή τη σχέση. 

                   Όπως όμως τόνισε ο κ. Στεφάνου αυτή η βεβαίωση του ΣΕΠΕ δεν κατοχυρώνει από μόνη της το Υπουργείο και τη διοίκηση προκειμένου να λύσει διοικητικά το θέμα. Ωστόσο είναι ένα ατράνταχτο στοιχείο για την όποια  δικαστική οδό.

Με την ευκαιρία της συνάντησης η κα Κατσέλη ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου της για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα για το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας που θα απασχολήσει στα Ιόνια πλέον των 1700 ατόμων για ένα πεντάμηνο.

                   Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος και όλοι οι απεσταλμένοι, αφού εξάντλησαν με τους συνομιλητές τους κάθε περιθώριο και κάθε πιθανή εξέλιξη, αναμένουν πολύ πολύ σύντομα την τελική δυνατότητα του Υπουργείου Εσωτερικών που θα προκύψει σε συνεργασία και με την ΕΕΤΑΑ. Τόσο ο κ. Παρίσης όσο και όλοι όσοι τον συνόδευαν, με κάθε μέσο που διέθεταν και αξιοποιώντας κάθε δυνατή επαφή σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, επεδίωξαν να επιτύχουν τη βέλτιστη πολιτική επίλυση του ζητήματος, την οποία και θα έχουν επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών εντός των επομένων ημερών.

parisis4

                 Τέλος επισημαίνεται ότι οι συναντήσεις του Δημάρχου για το φλέγον αυτό ζήτημα θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, καθώς ο Αλέξανδρος Παρίσης συνεχίζει την μάχη για την επίλυση του προβλήματος που έχει ως αφετηρία το μακρινό παρελθόν των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, αποδεικνύοντας  έτσι ότι είναι ένας πολιτικός που δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer