Τα συνεργεία, δουλεύοντας μεθοδικά, γκρέμισαν τη παλιά προβλήτα και ξεκίνησε η μεγάλη ανακατασκευή του έργου.
Αλλάζει όψη το λιμάνι στο Ληξούρι
Κοινωνία
13/06/2014 | 16:59

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχουν προβλήματα στο νησί μας μετά το σεισμό, ειδικά στο Ληξούρι που επλήγη και περισσότερο.
Όμως, γίνονται κινήσεις να ξαναβρεί το νησί τους ρυθμούς του, οι μελέτες για το οδικό δίκτυο ολοκληρώνονται, ενώ και η ιδιωτική προσπάθεια, ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού είναι μεγάλη. Σε αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα η κρατική μηχανή καθώς και η παρούσα δημοτική αρχή.
Ένα από τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι κι αυτά στο λιμάνι του Ληξουρίου. Βρεθήκαμε στο σημείο και είδαμε από κοντά τις εργασίες που γίνονται. Αυτό είναι πολύ θετικό και παρά τα όποια σχόλια για το τι πρέπει να γίνει με το λιμάνι της περιοχής, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι χρήσιμο για όλο το νησί να ξεχαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η εικόνα της καταστροφής που κάποιοι αναδημοσιεύουν σκόπιμα.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το e-kefalonia.net τα έργα αποκατάστασης έχουν προχωρήσει και στη προβλήτα του λιμανιού.
Τα συνεργεία, δουλεύοντας μεθοδικά, γκρέμισαν τη παλιά προβλήτα και ξεκίνησε η μεγάλη ανακατασκευή του έργου για τη συνολική αποκατάσταση του λιμανιού στο Ληξούρι.

Μέχρι σήμερα η Παλική έχει ένα μεγάλο λιμάνι, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω του ότι είναι ρηχό και δεν μπορούσε να γίνει εκβάθυνση λόγω των πυρομαχικών.
Το Ληξούρι αλλάζει σελίδα και αφετηρία αυτής της αλλαγής θα αποτελέσει το νέο λιμάνι, που θα γίνει αναπτυξιακός μοχλός για την ευρύτερη περιοχή της Παλικής.
Οι φωτογραφίες είναι του Μπάμπη Μοσχόπουλου.

limani_erga limani_erga2 limani_erga4 limani_erga6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer