Απίστευτο, ο καθένας ήθελε το δικό του …Δήμο!
…Αλαλούμ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική
26/02/2014 | 12:00

Αλαλούμ επικράτησε για άλλη μια φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο καθώς οι εκπρόσωποι της Επιτροπής που διεκδικεί τη δημιουργία δήμου Παλικής έδωσαν την εικόνα ότι τους ενδιαφέρει αποκλειστικά η ..απόσταση από το  Δήμο Κεφαλονιάς της συγκεκριμένης περιοχής. Κάτι που προκάλεσε την οργή του πρώην αντιδημάρχου Σάμης Σπύρου Σπαθή αλλά και του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καμπίτση καθώς θεώρησαν ότι με έμμεσο τρόπο η επιτροπή από το Ληξούρι θα επιτύχανε τη κατάργηση της προηγούμενης απόφασης που αναφερόταν σε δημιουργία Δήμων και στο Πόρο και στη Σάμη!
Εντέλει, κατέβηκαν πέντε διαφορετικές προτάσεις. Αναλυτικά μια απόφαση ήταν της επιτροπής από την Παλική, μία του Διονύση Αραβαντινού που διαχώρισε τη θέση του από την επιτροπή λέγοντας ότι αυτός στηρίζει το ψήφισμα χωρίς τους όρους και τους αστερίσκους που επέβαλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από της Σάμη και από τον Πόρο, μια του Νίκου Ανουσάκη που μαζί με τον Βαγγέλη Κεκάτο και τον Παναγή Ρασσιά υποστήριξαν τη παραμονή του Δήμου Κεφαλλονιάς, μία της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία στρεφόταν κατά του Καλλικράτη συνολικά, και μία του Θεόφιλου Μιχαλάτου που ουσιαστικά ζήτησε να επανασυσταθούν και οι επτά πρώην Δήμοι.
Τελικά, καμία απολύτως πρόταση δεν εξασφάλισε τις 21 ψήφους, οπότε δεν ελήφθη καν απόφαση.
Αξίζει: Εμείς απορούμε για ποιο λόγο έγινε όλη αυτή η συζήτηση καθώς το θέμα της υποτιθέμενης διάλυσης του Δήμου Κεφαλλονιάς, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών δεν υφίσταται πλέον και η Κεφαλονιά παραμένει ένας Δήμος (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-kefalonia.net). Απ’ ότι φαίνεται ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία για μια άλλη φορά λειτούργησαν αφού επί ώρες το δημοτικό συμβούλιο ασχολείτο με ένα θέμα που δεν …υπάρχει.

dhmotiko_sumvoulio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer