Ανακοίνωση του γραφείου της Χρυσής Αυγής για τον αντιπεριφερειάρχη.
Ακόμα δεν άνοιξε το μαγαζί άρχισαν τις εκπτώσεις
Πολιτική
13/09/2014 | 11:23

Διαβάσαμε με έκπληξη την «παρθενική» ανακοίνωση του νέου αντιπερ/ρχη Κεφαλονιάς για τα έργα της Π.Ι.Ν. που «θα» γίνουν στο νησί μας, προς επούλωση των πληγών που άφησαν στο νησί μας οι καταστροφικοί σεισμοί. Σύμφωνα με όσα έχουμε υπ’ όψιν μας και από όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση της Π.Ι.Ν. στις 26 Απριλίου του 2014 (τις παραθέτουμε πιο κάτω), είχε αποφασιστεί η υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων για «υλοποίηση έργου αποκατάστασης βλαβών…» με το ποσό των 15.000.000 ευρώ, ενώ από τον κύριο Δρακουλόγκωνα μαθαίνουμε ότι λίγες μέρες μετά υπογράφηκε σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (!!!) για τον ίδιο σκοπό με το ποσό των 9.000.000 ευρώ. Είναι κάτι που μας διαφεύγει; Μήπως θα μπορούσαν οι κύριοι Γαλιατσάτος και Δρακουλόγκωνας να μας πουν που πήγαν 6.000.000 ευρώ; Επίσης μήπως μπορούν να μας πουν που βρίσκονται τα 3.000.000 της Κεφαλονιάς από το έργο «συντήρηση οδικού δικτύου 2013»; Αναμένουμε απαντήσεις… κι όχι για το τι έκαναν οι προηγούμενοι (αυτά τα είπαμε προεκλογικά), αλλά για το τι θα πράξετε εσείς!
Απόσπασμα της ανακοίνωσης Δρακουλόγκωνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας οφείλει να ενημερώσει τους κατοίκους των νησιών μας σχετικά με την αποκατάσταση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Παλλικής ότι, στα πλαίσια της από 05-05-2014 συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του αρμοδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προϋπολογισμού 24.500.000,00 €, προβλέπεται και η κατασκευή του έργου: Αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο Νήσου Κεφαλληνίας με αποκατάσταση κατά θέσεις οδοστρωμάτων, επιχωμάτων και τεχνικών έργων Π/Υ 9.000.000,00 €.
Απόσπασμα της ανακοίνωσης της Π.Ι.Ν.
Συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με τα περισσότερα θέματα να αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά.

Οι αποφάσεις

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα επί των παρόντων μελών για τα εξής θέματα:
• Ενέκρινε το τροποποιημένο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κεφαλονιάς, με τίτλο «Κατεδαφίσεις και υποστυλώσεις σεισμοπλήκτων κτιρίων και καθαιρέσεις πάσης φύσεως εξαιτίας των πρόσφατων σεισμών».
• Ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Κεφαλονιάς για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου Καλόν Όρος», προϋπολογισμού 180.000,00 €.
• Ενέκρινε την 2η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου. για την υλοποίηση μελετών.
• Ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, με θέμα «Υλοποίηση έργων αποκατάστασης βλαβών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στις 26/1/2014 και 3/2/2014 στο οδικό δίκτυο της νήσου Κεφαλληνίας », συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 €.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer