Προκαλεί μάλιστα εντύπωση που ο κ. Τσίπρας -αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε- αγνοεί το ότι είχε περάσει τέτοια ρύθμιση καθώς είχε ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες από νεότερους σε ηλικία βουλευτές.
Αδιάβαστος ο Τσίπρας για τη διπλή σύνταξη βουλευτών
Πολιτική
14/09/2015 | 21:58

Αδιάβαστος πιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το δήθεν προνόμιο των βουλευτών σε διπλή σύνταξη καθώς το περιβόητο προνόμιο, απομεινάρι παλαιότερων ετών έχει καταργηθεί εδώ και δύο χρόνια με τροπολογία του τότε Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η συγκεκριμένη τροπολογία, επί Προεδρίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή  είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο  με τίτλο “Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις” και υπερψηφίστηκε στις 29/8/2013 από το Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση που ο κ. Τσίπρας -αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε- αγνοεί το ότι είχε περάσει τέτοια ρύθμιση καθώς είχε ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες από νεότερους σε ηλικία βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν πως δεν θα είχαν πλέον πρόσβαση σε ένα προνόμιο που είχαν απολαύσει παλαιότεροι συνάδελφοί τους. Μιλώντας τότε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης είχε πει χαρακτηριστικά: «Η ρύθμιση αυτή που καταργείται απηχεί αντιλήψεις άλλων καιρών, που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές στην παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Η προτεινόμενη διάταξη εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση δικαιοσύνης στο ασφαλιστικό σύστημα» προσθέτοντας ότι η ίδια κυβέρνηση με το Ν. 4093/2012 κατήργησε οριστικά τη βουλευτική σύνταξη και τη σύνταξη των αιρετών.

Ολόκληρη η τροπολογία


Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer