Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται παράλληλα με τα άλλα δύο μεγάλα έργα, της ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου Παναγή Βαλλιάνου, στο κέντρο του Αργοστολίου.
«Αδειάζει» σταδιακά η παραλιακή, ξεκινούν τα έργα!
Δημοφιλή
12/10/2016 | 11:54

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Αλλάζει σταδιακά το τοπίο στο τμήμα της παραλιακής «Γέφυρα – Λαχαναγορά», αφού από χθες ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης ξύλινων κατασκευών που στεγάζονταν στο σημείο και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να μετακινηθούν και τα περίπτερα (ένα πλησίον της Γέφυρας Δεβοσσέτου και ένα στο ύψος της οδού Ανδρέα Μεταξά). Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης Γέφυρα –Λαχαναγορά, ενός έργου που θα προσδώσει μια διαφορετική εικόνα στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου.

Το τμήμα αυτό της παραλιακής θα αποτελείται από πλακόστρωτο με βότσαλο και πέτρα, φωτιστικά και χώρους φύτευσης, ενώ κατασκευαστικά υπάρχει πρόβλεψη και για ειδικό διάδρομο τυφλών. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ (ο διαγωνισμός ήταν μειοδοτικός και το ποσό διαμορφώθηκε στις 530.547,74 ευρώ)  και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών.

Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται παράλληλα με τα άλλα δύο μεγάλα έργα, της ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου Παναγή Βαλλιάνου, στο κέντρο του Αργοστολίου. Είναι γεγονός πια ότι στο επόμενο διάστημα η πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς θα βρίσκεται σε «οργασμό» εργασιών, κάτι που έχει πολλά χρόνια να συμβεί…

gefyra-laxanagora-1 gefyra-laxanagora-2 gefyra-laxanagora-3 gefyra-laxanagora-4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer