Προσδοκούμε, το ανώτατο δικαστήριο να θέσει τέλος σε μία από τις εξόφθαλμα παράλογες και αντιδημοκρατικές διατάξεις του «Καλλικράτη»
Αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ από τον ΦΙΚΟ
Πολιτική
11/10/2014 | 08:45

Τα μέλη της  παράταξής μας κ. Ηλίας Παρίσης, υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού μας και ήδη Δημοτικός Σύμβουλος και κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος, υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κατέθεσαν την Δευτέρα, 6/10/2014, , Αίτηση Αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, που απέρριψε την αρχική ένστασή τους για τυπικούς λόγους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ένσταση και πλέον η αίτηση αναίρεσης προσβάλει την αντισυνταγματικότητα της παρ. 3 άρθρου 36 ν. 3852/2010 (νόμος «Καλλικράτη»), βάσει της οποίας ο συνδυασμός ΦΙ.Κ.Ο., ενώ στα εκλογικά τμήματα του Ληξουρίου κατετάγη δεύτερος σε εκλογική δύναμη, ΔΕΝ καταλαμβάνει έδρα στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, αφού, σύμφωνα με την διάταξη αυτή, για την εκλογή συμβούλου δημοτικής κοινότητας, λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ψήφοι που έλαβαν οι συνδυασμοί σε ολόκληρο τον Δήμο.

Προσδοκούμε, το ανώτατο δικαστήριο να θέσει τέλος σε μία από τις εξόφθαλμα παράλογες και αντιδημοκρατικές διατάξεις του «Καλλικράτη».

Σε κάποιες ιστοσελίδες, που ασκώντας συστηματικά κακόπιστη «κριτική» στο ΦΙ.Κ.Ο., έσπευσαν να τονίσουν την απόρριψη της ένστασής μας πρωτόδικα, επισημαίνουμε ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο απορρίπτοντας τυπικά την ένστασή, δεν εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης. (Για περισσότερες λεπτομέρειες ας απευθυνθούν στο νομικό τους σύμβουλο).

Τους συνιστούμε, σε «δικαστικά ρεπορτάζ», και μάλιστα όταν οι υποθέσεις αφορούν αντισυνταγματικότητα νόμων, να επιδεικνύουν περισσότερη σοβαρότητα.

Τέλος, το μέλος μας Ιωσήφ Λουκέρης, που έχει αναλάβει τον συντονισμό της όλης υπόθεσης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις ανωτέρω ιστοσελίδες, γιατί, λόγω κακής συνεννόησης με το Διοικητικό Πρωτοδικείο, αν δεν υπήρχαν αυτές και τα προκλητικά τους δημοσιεύματα, ίσως να “έχανε” την προθεσμία άσκησης αναίρεσης.

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer