Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον του τόπου μας και της νεολαίας μας.
Ίσως είναι η ευκαιρία αυτές οι εκλογές να γίνουν πραγματικά Αυτοδιοικητικές!
Πολιτική
26/04/2014 | 21:27

Του Τάσου Βαλλιανάτου*
Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα! Μετά από αιώνες ξένης κατοχής η Επτάνησος έγινε μέρος του τότε κράτους της «Μελούνας», όπως το αποκαλούσαν επειδή τα σύνορα του έφταναν ως τη Λάρισα.
Με την Ένωση αφίχθη στο νησί και ο πρώτος “διορισμένος” Νομάρχης ενώ στη βουλή εισήλθαν οι πρώτοι Επτανήσιοι βουλευτές, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των νησιών μας!
Από τότε κύλισε πολύ νερό στο «αυλάκι» της πολιτικής μας ιστορίας και η χώρα διχάστηκε πολλές φορές, Βασιλικοί-Βενιζελικοί, Αριστεροί-Δεξιοί και εσχάτως Μνημονιακοί – Αντιμνηνονιακοί.’
Αυτή η αντίθεση και ο διαχωρισμός δεν είναι απαραίτητα κακός από μόνος του εκτός αν επηρεάζει την ψυχραιμία μας κατά τη λήψη των αποφάσεων μας σε άσχετα θέματα!
Τώρα πια έχουμε ένα νέο θεσμό, την περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου για δεύτερη φορά εκλέγουμε τον αιρετό «Διοικητή» της Επτανήσου. Θα ήταν άδικο σε εκλογές αυτοδιοίκησης αντί να δούμε πρόσωπα και προγράμματα, να παγιδευτούμε σε διλλήματα που δεν αφορούν αυτές τις εκλογές αλλά κυρίως τη Δεύτερη Κυριακή και την ευρωκάλπη!
Ίσως είναι η ευκαιρία αυτές οι εκλογές να γίνουν πραγματικά Αυτοδιοικητικές και να διακρίνουμε ΠΡΟΣΩΠΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και όχι συνθήματα!
Πριν 4 χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταστήσει τις τοπικές εκλογές ως «Δημοψήφισμα», τώρα άλλες παρατάξεις πάνε επίσης να εγκλωβίσουν τον κόσμο σε αυτή τη λογική.
Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ευρωκάλπη, αν και θα ήταν καλό η αντιπολίτευση να ζητήσει επίσημα Δημοψήφισμα για να δούμε τι πραγματικά θέλει ο λαός στο θέμα του Μνημονίου και όχι να θυσιάζουμε κάθε φορά ως «Ιφιγένεια» την αυτοδιοίκηση!
Όλοι μπορεί να διαφωνούμε σε ένα σημαντικό μέρος της κυβερνητικής πολιτικής, όμως θα ήταν άδικο να επιλέξουμε για 5 χρόνια ανθρώπους που ίσως δεν πιστεύουμε με μόνο κριτήριο το «Αντιμνημόνιο». Αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε νέα πρόσωπα σε όλους τους συνδυασμούς και το συνδυασμό που πιστεύουμε ότι εγγυάται μέσω του προγράμματος του την ανάπτυξη του τόπου!
Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον του τόπου μας και της νεολαίας μας. Ας εξετάσουμε τι έχει γίνει σε Δήμο, Περιφέρεια αλλά και Βουλευτική Έδρα έως τώρα και με το χέρι στην καρδιά, ακούγοντας προτάσεις να επιλέξουμε αυτούς που νομίζουμε κατάλληλους!
Αξιόλογους Ανθρώπους έχουν όλοι οι συνδυασμοί και όλοι αγαπάμε τον τόπο και την πατρίδα. Το στοίχημα είναι να επιλέξουμε απερίσπαστοι από κομματικά διλήμματα τα άτομα που μας εμπνέουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

*Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι Δικηγόρος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς με τον Σπύρο Σπύρου.
Είναι Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer