Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τριών υποψηφίων Βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας του ψηφοδελτίου του νομού Κεφαλληνίας
«Έχουμε πολιτική διεξόδου από την κρίση»
Πολιτική
11/09/2015 | 07:24

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση των τριών υποψηφίων Βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας του ψηφοδελτίου του νομού Κεφαλληνίας, με τους παριστάμενους να νοιώθουν αρχικά άγχος, αλλά στη συνέχεια να… λύνονται.
Την εισαγωγή της παρουσίασης έκανε το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής της ΛΑΕ, Τίτσα Τσιμάρα, η οποία αναφέρθηκε περιληπτικά στους λόγους που ώθησαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να δημιουργήσει αυτό το νέο κόμμα. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου υποψήφιος Βουλευτής, Γιώργος Ματαράγκας, που ουσιαστικά ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Στην εισαγωγή του ο κ. Ματαράγκας τόνισε πως οι περισσότεροι υποστηρικτές-ψηφοφόροι της ΛΑΕ προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιοι άλλοι προέρχονται από κινήματα, συνδικάτα, οικολογικές οργανώσεις και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ζούμε σε μια παρατεταμένη εποχή μνημονίων, με απίστευτη ανεργία, με τους μισθούς και τις συντάξεις να πέφτουν, να υπάρχει συρρίκνωση του εισοδήματος και παράλληλα να πωλούνται τα αεροδρόμια και ο δημόσιος πλούτος», ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να πούμε ναι στον δρόμο που οδηγεί στην υποτέλεια και την εξαθλίωση των περιφερειακών χωρών της Ευρώπης από μια ελίτ, τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στα μνημόνια, να πούμε όχι στη λιτότητα, όχι στον νεοφιλελευθερισμό και ναι στην ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας. Πρέπει να γίνει άμεσα αναδιανομή του πλούτου με χαλαρή νομισματική πολιτική και ταυτόχρονα θα έρθει η άνοδος στον τουρισμό μας, κάτι που θα βοηθήσει την πατρίδα μας γενικότερα και την Κεφαλονιά ειδικότερα», τόνισε ο Γιώργος Ματαράγκας.

«Πόσο περήφανοι νοιώθετε για την κατάσταση στο Ληξούρι;»

Ο υποψήφιος Βουλευτής με την ΛΑΕ συνέχισε την ομιλία του μπαίνοντας βαθύτερα στα θέματα, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρέπει άμεσα να γίνει η εθνικοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να δώσουν ρευστότητα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει άμεσα να γίνει αναστολή πληρωμής και στη συνέχεια μονομερής ενέργεια κατάργησής του όπως έκαναν παλαιότερα το Εκουαδόρ και η Ρωσία. Πρέπει άμεσα να υπάρξει νέος γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας, αφού όλα αλλάζουν γύρω μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να επιδιώξουμε ανοίγματα σε αγορές πέρα από την Ευρωζώνη». Ολοκληρώνοντας ο κ. Ματαράγκας είπε: «Εμείς ως ΛΑΕ έχουμε εναλλακτική πολιτική διεξόδου από την κρίση». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η δεύτερη του ψηφοδελτίου, Λίλα Αλιμαντήρη από την Ιθάκη, η οποία τόνισε ότι πρέπει μέσω της ΛΑΕ να χαραχτεί μια νέα πορεία για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη συμπληρώνοντας πως ένοιωσε απογοήτευση και πατατράκ για το πώς ερμηνεύτηκε το δημοψήφισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρίτος στο ψηφοδέλτιο, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, πέρα από την αναφορά του για την κεντρική πολιτική σκηνή, εστίασε στην Κεφαλονιά και ειδικότερα στην Παλλική. «Υπάρχει αδιαφορία για την Παλλική από τη Νέα Δημοκρατία, από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Δημοτική Αρχή», τόνισε και συνέχισε επιτιθέμενος τόσο στην Αφροδίτη Θεοπεφτάτου όσο και στον Χαράλαμπο Λυκούδη. «Πόσο περήφανοι νοιώθετε για την κατάσταση στο Ληξούρι;», ήταν το ρητορικό ερώτημα προς τους δύο που διεκδικούν την έδρα του νομού. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «θα αγωνιστούμε για τον Δήμο Παλλικής που μας έκλεψαν». Παρόν στην παρουσίαση ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης, Σπύρος Μπούας, ο ένας εκ της τρόικα της πρώην Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πετράτος και πολλά στελέχη της αριστεράς, που στις εκλογές του Ιανουαρίου είχαν στηρίξει και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Στέλιος Ματαράγκας.

laikh_enothta

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer