Οι Κεφαλλονίτες δύσκολα θα δεχτούν ξένους τυχοδιώχτες στο νησί τους ,ψεύτες και ευκαιριακούς καιροσκόπους
Έχουμε νέο email για τα ακτοπλοϊκά
Κοινωνία
24/01/2013 | 12:09

Καλημέρα απ’ το Αργοστόλι.

Διαβάζοντας τις χθεσινές ειδήσεις σας , έπεσα πάνω στην ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της καλύτερης είδησης της δεκαετίας που αφορά στο Μεσολλόγι!!

Πηγή της είδησης, η αδέσμευτη εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας «aixmi – news.gr» και είδηση η νέα γραμμή Μεσολόγγι – Κεφαλονιά – Ιθάκη. Πρώτα απ’όλα θεωρώ υποχρέωσή μου να παρατηρήσω ότι τα αναδημοσιευμένα άρθρα είναι λίγο επικίνδυνα….και αυτό γιατί, αν δεν τα επεξεργαστεί η ακόμη και να τα διασταυρώσει ο συντάκτης της εφημερίδας μπορεί  και να εκθέσουν την εφημερίδα.

Στο θέμα μας όμως, που ενώ πέρασε τα σαράντα κύματα ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία.

Εδώ όμως έχω πάλι την υποχρέωση να σας ενημερώσω, πως οι δύο πλοιοκτήτριες εταιρείες με τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντά τους  και τις αντιδράσεις τους έχουν  επίσης έδρα (η μία εδρεύει στη Κεφαλονιά), νόμιμο εκπρόσωπο ,άρα και λόγο …..που φυσικά δεν θα  ακουστεί αν του δοθεί η ευκαιρία.

Απ’ όσο γνωρίζω πάντως  η προετοιμασία της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων ήταν όντως καλή και η θέση της μάλλον αρνητική. Αυτό σημαίνει πως ο Δήμαρχος Κος Παρίσης,ο Περιφερειάρχης Κος Σπύρου και αρκετοί άλλοι “παράγοντες’  όχι  οικονομικών συμφερόντων αλλά ηθικών θα έλεγα, πήραν θέση αρνητική στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Περισσότερα θα σας πουν οι ίδιοι αν τους ρωτήσετε σαν Κεφαλλονίτικη εφημερίδα προς Κεφαλλονίτες. Η ανάπτυξη δε των επιχειρημάτων του Δημάρχου Μεσολογγίου Κου Κατσούλη ήταν αρκετά καλή για να πείσει πως το οδικό δίκτυο Αστακού – Μεσολογγίου είναι κακό και πως η μόνη λύση είναι η θάλασσα!

Επίσης να σημειώσω πως η ΝΕΛ στη συνεδρίαση ήταν απούσα και παρεμπιπτόντως να ρωτήσω, αληθεύει ότι  έχει κάνει αίτηση και ίσως να έχει υπαχθεί στο γνωστό άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα¨ και  ότι το Λιμεναρχείο του Μεσολογγίου έκανε αρνητική πρόταση λόγω ακαταλληλότητας του ΛΙΜΑΝΙΟΥ για την είσοδο και πρόσδεσή του πλοίου λόγω στενού διαύλου;

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, το σίγουρο είναι ένα. Οι Κεφαλλονίτες δύσκολα θα δεχτούν ξένους τυχοδιώχτες στο νησί τους ,ψεύτες και ευκαιριακούς καιροσκόπους!

Ο καιρός και τα πράγματα θα δείξουν…

Παναγής Γερολυμάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer