Aπεβίωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από την ολιγοήμερη νοσηλεία του στην κλινική της Λευκωσίας, Ευαγγελίστρια
"Έφυγε" ο Γλαύκος Κληρίδης
Πολιτική
15/11/2013 | 20:53

Σε ηλικία 94 χρονών απεβίωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από την ολιγοήμερη νοσηλεία του στην κλινική της Λευκωσίας, Ευαγγελίστρια.

Tην τελευταία του πνοή άφησε στις 18.20 της Παρασκευής ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Ο 95χρονος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην κλινική «Ευαγγελίστρια» στη Λευκωσία σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, χωρίς μηχανική υποστήριξη και απλά του χορηγούνταν η ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί μάλιστα μη αναστρέψιμη, από τον προσωπικό του ιατρό.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκονταν στο πλευρό του Γλαύκου Κληρίδη η θυγατέρα του Καίτη Κληρίδη, συγγενείς, φίλοι και στενοί συνεργάτες.

Ο πρώην Πρόεδρος είχε εισαχθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για νοσηλεία, ενώ υπεβλήθη και σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για διάφορα προβλήματα υγείας που κατά καιρούς παρουσίαζε και η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη λόγω και της προχωρημένης ηλικίας.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, o oποίος ανέφερε “ο μεγάλος ηγέτης έφυγε στις 6:20 μ.μ. σήμερα”.

klhridhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer