Την αναγγελία για ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού έκανε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες
Έτοιμη η Ιόνια οδός τον Μάρτιο του 2017
Κοινωνία
24/03/2016 | 20:06

Τα Ιωάννινα έρχονται πιο κοντά στην Αθήνα σε ένα χρόνο. Κι αυτό γιατί το Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρη η Ιόνια οδός από το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας ως την Εγνατία οδό.

Την αναγγελία για ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού έκανε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες.
Ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες επισκέφτηκε τα εργοτάξια της Ιόνιας οδού και είδε από κοντά την εξέλιξη του έργου. Ξεναγήθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Μιχάλη Γουρζή και τους υπεύθυνους μηχανικούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται τόσο η σήραγγα όσο και τα υπόλοιπα τμήματα.
Εξηγώντας την πεποίθησή του για ολοκλήρωση του έργου το Μάρτιο του 2017 ο κ. Δέδες ανέφερε ότι “είναι εφικτή η ταχεία περάτωση μετά και την υπογραφή του πλαισίου συναντήλιψης μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, τους εκπροσώπους της παραχωρησιούχου και της κατασκευάστριας εταιρείας, που αποτελεί την συμφωνία για το υπόλοιπο του χρονοδιαγράμματος του έργου, μέχρι την οριστική αποπεράτωσή του”.

Ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε σημαντική συμφωνία, η οποία επετεύχθη μετά από πολύμηνη και συστηματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο στόχος της παράδοσης το Μάρτιο του 2017 είναι εθνικός. Και εξήγησε ότι αν η πατρίδα μας δεν καταφέρει να τον εκπληρώσει, θα αναγκαστεί να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και να πληρώσει πρόστιμα για τυχόν καθυστέρηση”.

Πηγή: newsit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer