Χθες το βράδυ, γύρω στις 9.30, ακούστηκε ένας θόρυβος και αμέσως μετά ένα μεγάλο κλαδί του πλάτανου έσπασε και έπεσε μέσα στο χώρο της βρύσης.
Έσπασε και έπεσε μέσα το χώρο της βρύσης μεγάλο κλαδί του γέρου πλάτανου στα Λουρδάτα
Κοινωνία
10/08/2015 | 18:05

Το έμβλημα του Λουρδά, ο γέρο πλάτανος που δεσπόζει πάνω από τη βρύση, την αέναη πηγή σύμβολο και αυτή του χωριού, χρειάζεται “κούρεμα – συντήρηση” από τα μεγάλα σάπια κλαδιά που εν δυνάμει αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, αφού κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

Συγκεκριμένα, στις 9-8-15 το βράδυ γύρω στις 9.30, ακούστηκε ένας θόρυβος και αμέσως μετά ένα μεγάλο κλαδί του πλάτανου έσπασε και έπεσε μέσα στο χώρο της βρύσης. Εκείνη τη στιγμή, λόγω και της περασμένης ώρας δεν υπήρχε κανείς στο χώρο της βρύσης, αλλιώς ίσως να είχαμε και θύματα. Στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε το κλαδί, υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην θάλασσα και πολλοί τουρίστες το χρησιμοποιούν.

Έχουμε επισημάνει από καιρό τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό, με ένα από αυτά στο σύμβολο του χωριού τον πλάτανο. Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στη βρύση έχουν ξηλωθεί από τις ρίζες του πλάτανου, με κίνδυνο κάποιος να παραπατήσει και να τραυματιστεί. Πήραμε την υπόσχεση από την δημοτική αρχή ότι μέχρι τέλους Ιουνίου θα έχουν τελειώσει κάποια απαραίτητα έργα στο χωριό, μεταξύ αυτών και της βρύσης. Ακόμη περιμένουμε!

Τουλάχιστον, ας έλθει ένα συνεργείο να ελέγξει στα κλαδιά του γέρο – πλάτανου που βγαίνουν στο δρόμο και στο παρακείμενο κατάστημα, πριν θρηνήσουμε και θύματα!

Πηγή: lourdas.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer