Αυξήσεις 4-5% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων στα ενεργειακά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών
Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Κοινωνία
17/09/2016 | 10:04

Αυξήσεις 4-5% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων στα ενεργειακά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Οι αυξήσεις προκύπτουν από την αναγκαία αναπροσαρμογή του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος του λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές). Ειδικότερα, η νέα μεθοδολογία κατανομής του στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών αποτελεί ένα από τα πέντε προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του μηδενισμού του ελλείμματος καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος με τον πρόσφατο νόμο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να βρει εναλλακτικούς τρόπους για την κάλυψη του ελλείμματος σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση να μην προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος. Παράλληλα, έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις από ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών (αγρότες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές αλυσίδες) οι οποίες ήταν ευνοημένες από την υφιστάμενη μεθοδολογία ανακατανομής.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer