Θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο
Έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών
Κοινωνία
22/06/2014 | 10:19

Ο  υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών με στόχο να εξυπηρετηθεί η άπορη οικογένεια ενώ θα ληφθεί μέριμνα ώστε η διαδικασία των μετεγγραφών να τελειώνει νωρίς. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι μετεγγραφές ανακοινώθηκαν το Μάρτιο με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα τεθούν κριτήρια ώστε να αντιμετωπιστεί η οικογενειακή ανάγκη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να λες ότι όταν έχεις ένα ετήσιο εισόδημα 5000 ευρώ μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης». Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι πρόκειται για παρέμβαση η οποία δεν απαιτεί χρήματα ενώ αυτό που χρειάζεται είναι η συναίνεση των πανεπιστημίων.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τα λάθη στο ΑΦΜ των φοιτητών που αιτήθηκαν μετεγγραφής με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τη λάβουν ο Υπουργός δήλωσε «η διόρθωση ενός ΑΦΜ δεν είναι δυσχερής διαδικασία. Θα το δω και θα ενημερώσω μέσα από την εκπομπή σας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer