Πρώτο μέλημα του νέου ΔΣ ήταν να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα για το θέμα του Κληροδοτήματος Λιβιεράτου
Έπιασε δουλειά το νέο Δ.Σ. Φίλων του Μαντζαβινάτειου
Κοινωνία
09/04/2017 | 10:50

Την 29/3/2017 συνήλθε το νέο ΔΣ και συνήλθε σε σώμα ως εξής

Γεώργιος Γερουλάνος, Πρόεδρος

Διονύσης Γαλιατσάτος, Αντιπρόεδρος,

ΔιούσηςΚατερέλος, Γ. Γραμματέας

Σταύρος Λυκούδης, Ταμίας και

ΛεφτέρηςΓρηγοράτος, Κατσαϊτη Ελπίδα, Παρασκευή Σαμίου μέλη.

Αναπληρωματικά μέλη είναι: Κατσαϊτη Άννα, Μοσχονά Αριάδνη και Γεράσιμος Τρομπέτας.

Πρώτο μέλημα του νέου ΔΣ ήταν να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ. Δημήτριο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Δρακουλόγκωνα για το θέμα του Κληροδοτήματος Λιβιεράτου. Διευκρινίστηκε ότι πολύ βασικό θέμα αποτελεί η διαχείριση των χρημάτων του Κληροδοτήματος τα οποία είναι κατατεθειμένα ΑΤΟΚΑ! Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στο Θέμα αυτό ο Μητροπολίτης κκ. Δημήτριος εκφράστηκε σταθερά θετικά

  • Ο κ. Δρακουλόγκωνας διευκρίνισε τα εξής: 1). Πρόεδρος του Κληροδοτήματος μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον «Καλλικράτη» ορίζεται ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Αλ. Παρίσης. 2) Παραμένει φυσικά ο μητροπολίτης κκ. Δημήτριος, 3). Στην θέση του Περιφερειάρχη έχει ορισθεί αρμοδίως ο κ. Δρακουλόγκωνας. 4). Στο ΦΕΚ ορίζεται ο Διοικητής του Μαντζαβινάτειου. Εφ’ όσον δεν υπάρχει Διοικητής συμμετέχει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου, εν προκειμένω ο κ. Βιβλάκης. 5). Εκ μέρους του Μαντζαβινάτειου συμμετέχει ο Διευθυντής Υπηρεσίας ιατρός κ. Γεώργιος Κουρής.
  • Το Συμβούλιο συγκαλείται από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο. Λογω απουσίας του εκτός Ελλάδος αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν.

Συζητήθηκε και το θέμα της «αντισεισμικής θωράκισης» του Νοσοκομείου. Ως γνωστό έχει  εγκριθεί το ποσό των Ε=5.000.000,00 το οποίο παραχωρείται από την Περιφέρεια Αττικής. Από το ποσό αυτό έχει ήδη εγκριθεί από την ΠΙΝ το ποσό των Ε=1.650.000,00 για την αντισεισμική θωράκιση.

Εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτής της χορήγησης είναι η απαίτηση του δημοσίου της καταβολής φόρου δωρεάς! Η περιφέρεια πασχίζει να λύσει αυτόν τον γρίφο ώστε να ελευθερωθεί το ποσό και να ολοκληρωθεί το έργο.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ