Η Δημοτική Αρχή κατάφερε την ένταξη των αυθαίρετων στις ΖΟΕ στον νέο νόμο 4178 περί αυθαιρέτων, σώζοντας όχι μόνο την Κεφαλονιά αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα
Ένταξη αυθαιρέτων στις ΖΟΕ στο νέο νόμο 4178
Κοινωνία
14/05/2014 | 19:13

Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται για θέματα που μόνο η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έδειξε την ευαισθησία και το σθένος να προχωρήσει, ενημερώνουμε τους πολίτες για τα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο συνεργάτης του Μεσσάρης Δημήτρης  με πιέσεις, ταξίδια στο ΥΠΕΚΑ και επιστολές κατάφεραν την ένταξη των αυθαίρετων στις ΖΟΕ  στον νέο νόμο  4178 περί  αυθαιρέτων, σώζοντας όχι μόνο την Κεφαλονιά αλλά και όλη την υπόλοιπη  Ελλάδα. Πράγμα που όταν  ανακοινώσαμε ότι θα το πετύχουμε σε μία συνάντηση  με τους ιδιοκτήτες της Κρανιάς  η αντιπολίτευση σύσσωμη μας χλεύαζε.

Στον ίδιο νόμο καταφέραμε να προετοιμάσουμε το έδαφος έτσι ώστε σε μία πενταετία ο κάθε δήμος συντάσσοντας νέα ΓΠΣ, όλες οι ΖΟΕ που περιβάλουν τα σχέδια πόλεως να μπορούν να τροποποιηθούν και να μπορούν να εγκατασταθούν νέες χρήσεις ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες  που έχουν προκύψει.

Και δεν σταματήσαμε εδώ. Τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση στο ΥΠΕΚΑ το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό όλης της χώρας.  Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα στους δήμους  μέσω Τοπικών  Χωρικών Σχεδίων (Τ.Χ.Σ.) και Ειδικών Χωρικών Σχεδίων (Ε.Χ.Σ.) να μπορούν να τροποποιηθούν ακόμα και οι ζώνες οικιστικού ελέγχου ΖΟΕ .

Σε όλα τα παραπάνω η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ήταν πάντα μπροστά παράγοντας έργο και όχι παχιά λόγια και υποσχέσεις. Κάποιοι λοιπόν σήμερα λένε στον κόσμο ότι θα κάνουν όλα αυτά που εμείς σαν δημοτική αρχή ξεκινήσαμε και ήδη έχουμε υλοποιήσει και δρομολογήσει .

Για όλα τα παραπάνω  πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον Γενικό Γραμματέα του  ΥΠΕΚΑ τον κύριο Σωκράτη Αλεξιάδη ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μας  και είχαμε και έχουμε μία πραγματικά άριστη συνεργασία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer