Το πρωτοσέλιδο του «Ημερήσιου» που άφησε όλους άφωνους
Ένας νέος ηγέτης γεννιέται!
Πολιτική
08/01/2013 | 23:36

Αναλυτικά το πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ του σημερινού φύλλου της εφημερίδας «Ημερήσιος» που έγινε ανάρπαστο.

O ηγέτης μιάς νέας εποχής, που ακούει στο όνομα Νίκος Ανουσάκης, αναδείχθηκε προχθές μέσα από τις κάλπες του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αφήνοντας τους πάντες άφωνους, επανεξελέγη  «μιά κι’ έξω» πρόεδρος του Σώματος με 26 ψήφους!

hmerhsios

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που, στα δύο χρόνια της Δημοτικής Αρχής, αμφισβητούσαν τον κ. Ανουσάκη και «περιέρεαν» ότι οι Δημαιρεσίες της Κυριακής θα επέφεραν τον «τελείωμά» του στην πολιτική σκηνή, όμως διαψεύστηκαν παταγωδώς, αφού ο κ. Ανουσάκης αποδείχθηκε το «κλειδί της επιτυχίας» της Δημοτικής Αρχής. τον ψήφισε ακόμα και ο «ορκισμένος εχθρός» της πλειοψηφούσας Παράταξης κ. Βασίλης Ρουχωτάς!

O «H» είναι ιδιαίτερα ευτυχής, όχι μόνον γιατί είχε προβλέψει την επιτυχημένη πολιτική πορεία του κ. Ανουσάκη, όχι μόνον γιατί τον θεωρούσε «ακλόνητο πρόεδρο», αλλά και γιατί είναι δικηγόρος της εφημερίδας μας και δίνει μαζί της, πάντα με επιτυχία, όλους τους δικαστικούς μας αγώνες.

Στις εκλογές της Κυριακής ο κ. Ανουσάκης πήρε 26 ψήφους, αφού τον ψήφισε σύσσωμη η Πλειοψηφούσα Παράταξη του δήμαρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση (22), ενώ επίσης τον ψήφισαν και οι τρείς ανεξάρτητοι κ.κ. Δημήτρης Φιοραβάντες, Βασίλης Ρουχωτάς (με τον οποίο ο κ. Ανουσάκης είναι σε συνεχή κόντρα) και Παναγής Ρασσιάς, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον Συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη. 14 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά, ενώ απουσίαζε και ο κ. Σπύρος Παπαδάτος της Παράταξης Κοτσιλίνη.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη με τη 2η ψηφοφορία, ο κ. Νίκος Σκλάβος, τον οποίο πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση (Κοτσιλίνης). Oταν άνοιξε η κάλπη βρέθηκαν 15 ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Σκλάβου, 7 λευκά και 18 άκυρα, τα οποία όμως επάνω έγραφαν «Παναγής Ρασσιάς», δηλαδή το όνομα του δ.σ. που έφυγε την περασμένη Παρασκευή απ’ την Παράταξη Κοτσιλίνη!

Στη β’ ψηφοφορία ο κ. Σκλάβος πήρε 27 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 5 λευκά και 7 με το όνομα του κ. Ρασσιά!

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγει η κ. Αννα Ζαπάντη του Συνδυασμού Θ. Μιχαλάτου, με 32 ψήφους. Επίσης υπήρξαν 4 λευκά και 4 άκυρα.

Oι 2 Επιτροπές

Στην οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν από την Πλειοψηφία οι κ.κ. Γεράσιμος Αποστολάτος (29), Μίμης Πυλαρινός (27), Νίκος Παπαδάτος (24), Βαγγέλης Θεοφιλάτος (23) και Αγγελος Γαλάτης (21). Από την Αντιπολίτευση εξελέγησαν οι Νίκος Γκισγκίνης (25), Σπύρος Σαμούρης (24) και Ανδρέας Ζαπάντης (22).

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την Πλειοψηφία οι Μαρία Κουνάδη (27), Διονύσης Κοκκόσης (26), Αλέξης Μοσχονάς (24) και Αγγελος Κωνσταντάκης (21). Από την αντιπολίτευση εκλέχθησαν οι Κυριάκος Σταμούλης (21), Διονύσης Αραβαντινός (20) και (με τη 2η ψηφοφορία) ο Γιάννης Κουρούκλης (21).

• Η αρχαιρεσίες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή λόγω των Θεοφανείων και αναβλήθηκαν για το προσεχές Σάββατο.


«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ»


O πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης δήλωσε χθες στον «Η» για την επανεκλογή του:

«Πρόκειται για  μία σημαντική ηθική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής για την προσπάθεια που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα μέσα σε συνθήκες γενικής κατάρρευσης να κρατήσουμε τον Δήμο μας και το νησί μας όρθιο. Ηταν μία δύσκολη πολιτική  αναμέτρηση από την οποία όμως αντλήσαμε όλοι μας δυνάμεις ώστε να γίνουμε  ακόμα πιό αποτελεσματικοί για τον τόπο και τους δημότες μας».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer