Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχτηκε την Κυριακή το βράδυ, την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά που γιόρτασε τα 150 Χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα
Ένας λαμπρός εορτασμός
Πολιτισμός
10/05/2014 | 15:32

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχτηκε την Κυριακή το βράδυ, την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων  Πειραιά που γιόρτασε τα 150 Χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Σε έναν περίλαμπρο και ιστορικό χώρο γιορτάσαμε την ιστορική μας Επέτειο υπό τη μαγεία της Μουσικής και αφουγκραστήκαμε την ιστορία μας.

Το εμβληματικό επικό ορατόριο του ελληνικής καταγωγής συνθέτη ZorzesKatris, μάγεψε το ακροατήριο που είχε γεμίσει το θέατρο. Η ιστορία 10 αιώνων από τη ρωμαϊκή εποχή έως το 1864 που τα Επτάνησα προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα, ντυμένη με τους μαγευτικούς ήχους της μουσικής και τον αφηγηματικό λόγο του κ. Βύρωνα Κολάση, μας καθήλωσε και μας συγκίνησε. Μίλησε στην ψυχή και την καρδιά μας.  Ήταν ένας πραγματικός φόρος τιμής, ένας δοξαστικός ύμνος προς όλους τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Το ορατόριο CONVENTOYS– 1864, δημιουργία του ταλαντούχου νεαρού συνθέτη ZorzesKatris, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα  και εντυπωσίασε με την υψηλή ποιότητα της σύνθεσης και την άρτια εκτέλεση από το σύνολο των καλλιτεχνών και χορωδών που συμμετείχαν.

Ο συνθέτης, οι μουσικοί και οι χορωδοί χειροκροτήθηκαν θερμά, ενώ το Δ.Σ της Αδελφότητας βράβευσε τον κ. ZorzesKatrisκαι συνεχάρη όλους τους συντελεστές του ορατόριου που ευγενικά πρόσφεραν την τέχνη τους για να τιμήσουν την ιστορία του Ιονίου.  Ο συνθέτης απέδωσε τα συγχαρητήρια στους μουσικούς και τους χορωδούς που όπως είπε συμμετείχαν  μόνο από αγάπη.

Ήταν ένας λαμπρός εορτασμός, αντάξιος της ιστορίας των Επτανήσων σε ένα μεγαλοπρεπές χώρο, το Δημοτικό  Θέατρο Πειραιά, με ένα έργο υψηλής ποιότητας ισάξιο της πολιτιστικής του ιστορίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Μαριολένη Νεοφύτου, ενώ προλόγισε το έργο και τον συνθέτη η κ. Στέλλα Βουτσινά.  Τα δύο αυτά μέλη του Δ.Σ  διοργάνωσαν και επιμελήθηκαν την εκδήλωση με την συνδρομή πάντοτε όλων των μελών του Συμβουλίου, με άψογο τρόπο. Ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Σπαθής απεύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε το Δήμο Πειραιά και το Δήμο Αθηναίων οι οποίοι είχαν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση, το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης ως συνδιοργανωτή, τον κ. Γιάννη Βουτσινά καθώς και τις διοργανώτριες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν:

Ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Πειραιά Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαντρίτης Παύλος Μπαραμπούτης ,ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο κ. Σωτήρης Κουρής,  ο κ. Μελάς, ο κ. Δρίτσας, ο κ. Γιώργος Σιγάλας, ο κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο κ.  Βαγγέλης Φιορεβάντες, ο κ. Κουγιανός,  ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, oκ. Αλιβιζάτος, ο κ. Λευκαδίτης, ο κ. Μεσσάρης, ο κ. Μπενετάτος, ο κ. Τάσος Βαλλιανάτος, εκπρόσωποι των Κεφαλληνιακών Σωματείων

Η Αδελφότητα ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί μια πετυχημένη εκδήλωση.

Το Δήμο Πειραιά

Tον πρόεδρο του ΟΠΑΝ, κ. Γιώργο Σιγάλα

Το Δήμο Αθηναίων

Την κ. Νέλλη Παπαχελά, αντιδήμαρχο

Το ΙΔΝΒΜ, ως συνδιοργανωτή

Τον κ. Μανούρη, Δ/νων Σύμβουλο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τον καλλιτεχνικό Δ/ντή κ. Παναγιώτη Τζαμαργιά

Το τεχνικό προσωπικό του θεάτρου

Τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Ομαλών

Τα ζαχαροπλαστεία  Passarela

Τον Βαγγέλη Ζαφειράτο για την τεχνολογική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν την Επέτειο των 150 Χρόνων της ΕΝΩΣΗΣ μας με την ΕΛΛΑΔΑ.

Μαριολένη Νεοφύτου

(Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer