Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αφού εδώ και τρία χρόνια το ζητούμενο στο Ληξούρι είναι η ανοικοδόμησή του
Ο εργολάβος του έργου στα Λεγατάτα κατέθεσε δήλωση διακοπής εργασιών!
Κοινωνία
13/03/2017 | 14:49

Το λέγαμε εδώ και μέρες ότι με τα «καμώματα» μερικών κινδυνεύει το έργο στα Λεγατάτα, στο Ληξούρι, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Πριν από λίγο, ενημερωθήκαμε ότι ο εργολάβος του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΙΙ» κατέθεσε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, αφού αδυνατεί να εναποθέσει τα «προϊόντα καθαίρεσης στον χώρο που ρητώς έχει ορίσει ο Φορέας κατασκευής του έργου».

Στην ειδική δήλωση διακοπής εργασιών που κατετέθη πριν από λίγο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς, αναφέρεται ότι η διακοπή οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του Φορέα κατασκευής και του Κύριου του έργου ( Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο), αφού ναι μεν του υπέδειξε τον μοναδικό αδειοδοτημένο χώρο για την εναπόθεση των μπαζών, πλην όμως αυτός ο χώρος έχει καταληφθεί από κατοίκους της περιοχής, η είσοδος είναι φραγμένη με αυτοκίνητα σε 24ωρη βάση και πρακτικά είναι αδύνατο να μεταφερθούν εκεί μπάζα.

«Μη έχοντας χώρο προς εναπόθεση – εναποθέσαμε τα προϊόντα επί του οδοστρώματος του υπό κατασκευή δρόμου και ως εκ τούτου διακόψαμε τις εργασίες του έργου χωρίς να έχουμε αντικείμενο εργασιών», αναφέρεται επακριβώς στην ειδική δήλωση διακοπής, όπου περιγράφονται ακόμη οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί, αλλά κι εκείνες που υπολείπονται.

Εκτός από τα παραπάνω, ο εργολάβος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, ιδιαίτερα του δικαιώματος για αποζημίωση της θετικής ζημίας, την οποία υφίσταται κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών από υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής –κύριου του έργου. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα πληρώσει και τα ρέστα…., για να μιλήσουμε και λίγο πιο λαϊκά…

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αφού εδώ και τρία χρόνια το ζητούμενο στο Ληξούρι είναι η ανοικοδόμησή του και τώρα που ξεκίνησαν τα έργα μέσω του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Κεφαλλονιάς, αυτά τελικώς σταματούν εξαιτίας μερικών ανεγκέφαλων δημοτικών συμβούλων που ξεσήκωσαν τον κόσμο της Παλικής, χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να δει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τους τα μεταφέρουν οι ίδιοι.

Αλήθεια τι έχουν να πουν για αυτό ειδικά οι κύριοι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αραβαντινός και Ρουχωτάς που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις μιας πολύ μικρής μερίδας κατοίκων της Παλικής για την ανακύκλωση των μπαζών στον Άγιο Αντώνιο; Μήπως τελικά δεν θέλουν να γίνουν τα έργα ;; Μήπως το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν είναι η μεταφορά των μπαζών;; Εξάλλου αυτά δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να μείνουν στον Άγιο Αντώνιο, γιατί εκεί θα γίνει η χωροθέτηση του νέου σχολείου που έφερε ως θέμα η Δημοτική Αρχή στο Δ.Σ. πριν λίγες μέρες και υπάρχει η δέσμευση από την πλευρά της ότι εντός τριμήνου θα απομακρυνθούν όλα τα υπάρχοντα μπάζα, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που θα μεταφερθούν από το έργο των Λεγατἀτων . Μήπως το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση, για δικά της συμφέροντα, δεν θέλει η Δημοτική Αρχή να εκτελέσει κανένα έργο στο νησί; Νομίζουμε ότι οι πολίτες πρέπει να προβληματιστούν πολύ από αυτήν την στάση που κρατούν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer