Διαβάστε την πρόβλεψη για τις επόμενες τέσσερις μέρες
Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων
Κοινωνία
05/02/2015 | 19:41

Έκτακτο δελτίο καιρού που προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο, το Νότιο Ευβοϊκό και το Σαρωνικό. Στο Κρητικό πέλαγος και τη Θάλασσα των Κυθήρων, νοτιοανατολικοί έως 9 μποφόρ και σε όλο το Αιγαίο, νοτιοανατολικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 6/2 αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Το Σάββατο 7/2 τα φαινόμενα  θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά, ενώ θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Την Κυριακή 8/2 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα δουν οι κάτοικοι στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται όμως τη Δευτέρα 9/2 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και χιόνια. Καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ, στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer