Γιατί δεν εκλέχθηκε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος; όλο το παρασκήνιο για την πανωλεθρία των πασοκογενών και τα σχέδια του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.
Έκλεψαν τη παράσταση οι Κεφαλλονίτες σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
15/07/2013 | 19:57

Η έκπληξη του 1ου ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ακούει στο όνομα Λαφαζάνης. Η Αριστερή Πλατφόρμα ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά της από το 25,7% (στη συνδιάσκεψη του Δεκεμβρίου) στο 30,1%. Ήταν  έκπληξη ακόμα και για τα στελέχη της αφού καλλιεργούσαν πολύ χαμηλότερες προσδοκίες. Ιδιαίτερα αφού επιλέχθηκε από την πλειοψηφία ο τρόπος εκλογής των χωριστών ψηφοδελτίων έναντι της λίστας, κάτι που θεωρήθηκε ότι θα κοντύνει την πλατφόρμα.
Πανωλεθρία για τους πασοκογενείς ( του ΕΚΜ) αφού ζήτημα είναι να έβγαλαν 2-3 μέλη στην Κ.Ε. Χαρακτηριστικό ότι κορυφαία πρώην στελέχη από το ΠΑΣΟΚ ( Σακοράφα, Κουρουμπλής) έκαναν πίσω και δεν έβαλαν καν υποψηφιότητα.
Οι συνιστώσες κέρδισαν μια σιωπηρή παράταση της  λειτουργίας τους για εύλογο χρονικό διάστημα.  Παρατηρήθηκε ένταση το Σάββατο το βράδυ μεταξύ της Πλειοψηφίας και  της Πλατφόρμας αλλά την Κυριακή το κλίμα ομαλοποιήθηκε.
Η αντιπροσωπεία από Κεφαλονιά-Ιθάκη είχε καλή παρουσία, ανέπτυξε επαφές με αντιπροσωπείες από τα άλλα νησιά του Ιονίου και πέραν  των τάσεων  οι αντιπρόσωποι των Ιονίων ήταν σχεδόν ισόποσα μοιρασμένοι μεταξύ προεδρικής πλειοψηφίας και πλατφόρμας. Επικράτησε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης για τα ζητήματα της περιφέρειας Ιονίων.

Αξίζει: Η μείωση των μελών της νέας Κ.Ε. επέτρεψε μικρή αντιπροσώπευση των Ιονίων νήσων, εξελέγη ο Κοντονής από τη Ζάκυνθο. Δεν εκλέχθηκε τελικά από τη Κεφαλονιά ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Θόδωρος Γαλιατσατός. Ακούστηκαν πολύ καλά λόγια για το Κεφαλλονίτη πολιτικό καθώς και ότι η παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα των Επτανήσων είναι σημαντική.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer