Να μπει θέμα και να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική διεκδίκηση για να απαιτήσουν την επαναλειτουργία του
Έκλεισε αιφνιδιαστικά το Δημοτικό Καφενείο στα Μακρυώτικα
Πολιτική
25/09/2016 | 09:51

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καταγγέλλει στον λαό της Κεφαλονιάς την Δημοτική Αρχή ( ΝΔ )- αλλά και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ-κεφαλαίου έκλεισε αιφνιδιαστικά το Δημοτικό Καφενείο στα Μακρυώτικα  Πυλάρου που λειτουργούσε από το 2009 και κάλυπτε τις ανάγκες για συνεύρεση και ψυχαγωγία των κατοίκων του χωριού –κατά κύριο λόγο ηλικιωμένων, μιας και δεν υπάρχει ΚΑΠΗ στην περιοχή – αλλά και των ετεροδημοτών και τουριστών.

Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή:

  • Απαξίωνε την λειτουργία του αφού δεν είχε το επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Δεν τροφοδοτούσε με τα απαραίτητα υλικά ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αλλά υπήρχαν σημαντικότατες ελλείψεις.
  • Είχε καταργήσει την σύνδεση με το ιντερνέτ.
  • Είχε περιορίσει τον χρόνο λειτουργίας του.
  • Δεν έκανε καμιά εκδήλωση στην περιοχή και ιδιαίτερα στο χώρο του Δημοτικού Καφενείου.

Αυτή η πολιτική είναι συνέχεια  της μη λειτουργία της σύγχρονης  Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Μακρυώτικα που είναι χωρίς προσωπικό και παραμένει κλειστή ,  του Μουσείου Ελιάς που είναι χωρίς προσωπικό (λειτουργεί εντελώς  περιστασιακά το καλοκαίρι) και παραμένει κλειστό, και του ΚΑΠΗ (έφυγε από τα Ποταμιανάτα) και υπολειτουργεί.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει πάνω στην ρότα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών αλλά και των κατευθύνσεων της ΚΕΔΕ για λειτουργία των δομών αυτών μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που με την λήξη τους  κλείνουν οι δομές ή περνούν στους ιδιώτες.

Πρόσφατα παραδείγματα το Καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι, ο Θαλασσόμυλος, η καντίνα στο Πλατύ Γιαλό κ.α. Αυτό ετοιμάζουν και για το Δημοτικό καφενείο να περάσει στα χέρια  ιδιώτη.

Αποδεικνύεται ότι παρότι  ξιφουλκεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμφωνεί πλήρως και υλοποιεί την ίδια πολιτική γραμμή του κεφαλαίου- ΕΕ  θυσιάζοντας  τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στο βωμό της εξυπηρέτησης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η  απαλλαγή από το «βάρος» της χρηματοδότησης του καφενείου αλλά και ανάλογων δομών βοηθάει  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την Δημοτική Αρχή ώστε να περισσεύει ζεστό χρήμα και να βάζουν πλάτη και τοπικά στους μεγάλους  επιχειρηματικούς ομίλους -εφοπλιστικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς- είτε με την μη επιβολή της ανάλογης φορολογίας είτε με την μη είσπραξη μεγάλων οφειλών.

Ζητάμε:

1.Την άμεση, πλήρη, ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη λειτουργιά του Δημοτικού Καφενείου στα Μακρυώτικα, με εργαζομένους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

2.Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει όλες τις υπηρεσίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

3.Καμμιά ιδιωτικοποίηση και λειτουργία στην λογική της ανταποδοτικότητας.

4.Να μπει ΘΕΜΑ και να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στις 27.09.2016  και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική διεκδίκηση  για να απαιτήσουν την επαναλειτουργία του με βάση το παραπάνω πλαίσιο.

Αργοστόλι 25 Σεπτέμβρη 2016

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer