Μεγάλη μαθητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ληξούρι για την δραματική κατάσταση στα σχολεία της Παλικής.
Έκλεισαν τα Σχολεία και βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές της Παλικής
Κοινωνία
03/02/2017 | 16:04

Μεγάλη μαθητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Δημαρχείο του Ληξουρίου για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Παλικής τρία χρόνια μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014.

Στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία μαθητές, γονείς, καθηγητές αλλά και πολίτες εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την μέχρι τώρα αδιαφορία από  Δήμο, Περιφέρεια και κράτος όσων αφορά την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως των σχολικών κτιριακών υποδομών της Παλικής. Το γενικό λύκειο στα προκάτ, το 2ο δημοτικό στα προκάτ, το γυμνάσιο φιλοξενούμενο στο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ εξόριστο χωρίς να έχει τα βασικά εργαστήρια που απαιτούνται για πολλές από τις ειδικότητες. Όμως εξόριστο δεν είναι μόνο το ΕΠΑΛ, εξόριστο είναι και το γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης.

Αλέξης Μοσχονάς και Γιώργος Κατσιβέλης δήλωσαν ότι είναι με το μέρος των μαθητών κάτι που δεν έγινε και ιδιαίτερα δεκτό από τους συγκεντρωμένους μαθητές, ενώ για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά κλήθηκε να βγάλει, χωρίς επιτυχία ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Μεσάρης ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει την αδράνεια και τις καθυστερήσεις  χωροθέτησης οικοπέδου για ανέγερση νέας σχολικής μονάδας αλλά και όσων άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου για τις αποκαταστάσεις ζημιών στα σχολεία.

Πάντως το μεγαλύτερο χειροκρότημα το εισέπραξε ο καθηγητής Βασίλης Μπακούρος που τα έψαλε  σε όλους και τα είπε έξω από τα δόντια.

“Αυτοί που μας κατέστρεψαν θέλουν να είναι και δίπλα μας, ε όχι αυτό δεν γίνεται.. είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω ειρηνικά σε μια τέτοια διαμαρτυρία” ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του κ Μπακούρου.

Η συγκέντρωση έληξε με μαθητική πορεία στους δρόμους του Ληξουρίου και με δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.

Πηγή: lixourinews.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer