Θέμα του είναι το νησί της Κεφαλονιάς μέσα από τις έννοιες: Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή, Σύνορα και Ανταλλαγές
Έκθεση του Scott Townsend στο Ιόνιο Κέντρο
Πολιτισμός
14/05/2016 | 16:09

Ο καθηγητής Scott Townsend θα παρουσιάσει το πλέον πρόσφατο έργο του, Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 17.30 στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού. Θέμα του είναι το νησί της Κεφαλονιάς μέσα από τις έννοιες: Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή, Σύνορα και Ανταλλαγές.

Πρόσφατα έχω συνεργαστεί με ανθρώπους και κοινότητες στη Νότια Ευρώπη μέσω διαφόρων προγραμμάτων και εκθέσεων. Έχω πραγματοποιήσει σεμινάρια, συνεντεύξεις, συλλογή ψηφιακών δεδομένων με τη χρήση χαρτογράφησης και με τους συμμετέχοντες, ώστε να κατανοήσουν πώς οι κοινότητες αντιλαμβάνονται την ΕΕ, την παγκοσμιοποίηση, και την ταυτότητα της τοπικής τους κοινότητας. Τα θέματα και οι οπτικές αναφορές από την έρευνα αυτή είναι η βάση για μια σειρά σύντομων κινούμενων σχεδίων.

Στην παρούσα έκθεση υπάρχουν τέσσερα θέματα / κινούμενες εικόνες:

Διασπορά, Διαπραγμάτευση, Υποταγή, Σύνορα και Ανταλλαγές.

Η έκθεση/εγκατάσταση περιλαμβάνει 4-5 συνεντεύξεις, και μια συλλογή από κοινά οπτικά σύμβολα, στα οποία οι ερωτώμενοι αναφέρονται. Κάθε συμμετέχων / ερωτώμενος έχει «δημιουργήσει» τη δική του ταξινόμηση των οπτικών αναφορών, με βάση το κείμενο της συνέντευξης του. Πρόσθετα κουτιά, που περιέχουν κοινά οπτικά σύμβολα, θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη δομή και θα παρέχει κοινές αναφορές σε επιπλέον συνεντεύξεις. Πρόσθετες συνεντεύξεις και ταξινομήσεις αναμένεται να προστεθούν στην εγκατάσταση με την πάροδο του χρόνου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer