Το Σάββατο 8 Αυγούστου εγκαινιάζεται στο Mouikis hotel η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Κάτιας Βαρβάκη με τίτλο «Ουτοπίες ονείρων».
Έκθεση ζωγραφικής της Κάτιας Βαρβάκη στο Αργοστόλι
Πολιτισμός
04/08/2015 | 09:18

Το Σάββατο 8 Αυγούστου εγκαινιάζεται στο Αργοστόλι, στο Mouikis hotel η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Κάτιας Βαρβάκη με τίτλο «Ουτοπίες ονείρων».

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥΙΚΗΣ, ΒΥΡΩΝΟΣ 3, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 ΠΜ-3 & 8-10 ΜΜ –  ΤΗΛ: +30 26710 23032 – e-mail: info@mouikis.com.gr

Διάρκεια έκθεσης έως 20 Αυγούστου 2015

 

Σύμφωνα με κείμενο του Δημήτρη Παυλόπουλου, επίκουρου καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης

στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:

«η Κάτια Βαρβάκη που σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από το 1986 έως το 1991 κοντά στους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Δημήτρη Μυταρά, στη ζωγραφική, φαίνεται να αξιοποιεί δεδομένα από ώριμες ιμπρεσιονιστικές απόπειρες του Claude Monet στη χρωματική ρευστότητα του υγρού στοιχείου και ίσως ακόμα μακρινούς απόηχους από τους ποιητικούς συμβολισμούς του Marc Chagall στις γεμάτες ανέμελη αθωότητα παιδικές μορφές της…

… Στα έργα της, τόσο στα ζωγραφικά όσο και στις κατασκευές, κατορθώνει να αφηγείται με ιδιαίτερη πνοή καθημερινές απλές ιστορίες, κινούμενη άνετα από το παρελθόν προς το παρόν και αντιστρόφως. Μάλιστα ιδιαιτέρως οι κατασκευές της (κλίνες της ασθένειας, της γέννησης και του θανάτου) χάνουν την υλική υπόστασή τους, πλήρεις συμβολισμών για τη φθοροποιό επίδραση του χρόνου, για τα μείζονα ζητήματα της ζωής και του θανάτου. Οι εικόνες της εγκλείουν το απροσδιόριστο επικείμενο: μέσα στην ηρεμία ελλοχεύει μια ανατροπή!»

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8 : 30

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥΙΚΗΣ, ΒΥΡΩΝΟΣ 3, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 ΠΜ-3 & 8-10 ΜΜ

 

ΤΗΛ: +30 26710 23032      e-mail: info@mouikis.com.gr

Διάρκεια έκθεσης έως 20 Αυγούστου 2015

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer