Καλείτε ταξί μέσω εφαρμογής του smartphone σας, διαλέγετε τον οδηγό και βλέπετε στο κινητό τη διαδρομή
Έκανε το ντεμπούτο της στην Αθήνα η UberTaxi
Κοινωνία
03/12/2014 | 15:58

Ήρθε και στην Ελλάδα, η αμερικάνικη εταιρία Uber, που σε 50 χώρες προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να καλέσουν ταξί, μισθώνοντας το μέσω του smartphone τους!

Σε πρώτη φάση διατίθεται μόνο στην Αθήνα και αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες Taxibeat και Taxiplon.

«Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες.  Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI, καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες. Η λειτουργία του uberTAXI αναδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών, με την τεχνολογία που φέρνει η Uber να συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Uber  προσφέρει στον επιβάτη πληροφορίες, όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει και τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του ταξί σε πραγματικό χρόνο, καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει.

Η εφαρμογή Uber είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές των ταξί και το υπουργείο Μεταφορών, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την εκμίσθωση αυτοκινήτων μη επαγγελματιών οδηγών ταξί.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer