Το παραδοσιακό σπάσιμο των Μπότιδων κέντρισε τα βλέμματα των επισκεπτών στο Λιθόστρωτο.
Η πρώτη Ανάσταση στο Αργοστόλι! (βίντεο)
Κοινωνία
21/04/2014 | 16:09

Επισκέπτες απ΄ όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λιθόστρωτο στο Αργοστόλι για να δουν από κοντά την αναβίωση του Εθίμου «Ανάστα ο Θεός…» με το σπάσιμο των Μπότιδων. Η αρχή έγινε στις 12 ακριβώς με τη πρώτη Ανάσταση στο προαύλιο του Αγ. Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο. Μόλις ακούστηκε από τα μικρόφωνα η ψαλμωδία «Ανάστα ο Θεός» άρχισε να παιανίζει χαρμόσυνα η Φιλαρμονική του Δήμου ενώ από το καμπαναριό του Αγ. Σπυρίδωνα έπεφταν οι Μπότιδες και έσπαγαν στο έδαφος. Οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα για το μεγάλο γεγονός της είδησης της Ανάστασης του Κυρίου ενώ βεγγαλικά στόλιζαν τον …Κεφαλλονίτικο ουρανό.
Ακολούθως, με τη παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Λυκείου Ελληνίδων, και τη συντροφιά των αφών Καραβιώτη, το σκηνικό επαναλήφθηκε στη Πλατεία Καμπάνας. Παρά το τσουχτερό κρύο και τον άστατο καιρό, ο κόσμος κατέκλυσε στη κυριολεξία το Λιθόστρωτο και τους γύρω δρόμους.
Στο τέλος της εκδήλωσης η αφοί Καραβιώτη χάρισαν στο κοινό επτανησιακά ακούσματα με τις υπέροχες καντάδες ζέσταναν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΚΕ , του Δήμου Κεφαλονιάς, καθώς και των καταστηματαρχών του Λιθοστρώτου που έδωσαν μια εορταστική νότα στη σημερινή μέρα.
Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες της Γιάννας Κουλουμπή.
Όλοι οι συντελεστές και το τεχνικό προσωπικό του e-kefalonia.net εύχεται χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer