Το φιλικό παιχνίδι μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ βετεράνων του Ολυμπιακού και του Κεφαλληνιακού στο κλειστό του Αργοστολίου πέτυχε τον στόχο του.
Έβαλαν… καλάθι ανθρωπιάς οι βετεράνοι
Μπάσκετ
02/10/2016 | 09:26

Επιμέλεια // Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Το φιλικό παιχνίδι μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των βετεράνων του Ολυμπιακού και του Κεφαλληνιακού στο κλειστό του Αργοστολίου πέτυχε τον στόχο του, αφού μαζεύτηκαν πολλά τρόφιμα που θα διατεθούν σε άπορους συμπατριώτες μας.
Οι φίλοι του μπάσκετ και όχι μόνο που κατέκλυσαν τις εξέδρες στο «Αντώνης Τρίτσης» είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να ξαναθαυμάσουν αθλητές που πριν από μερικά χρόνια έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ πανελλαδικά, αλλά και στην Κεφαλονιά. Συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ρουχισμός, τα οποία με την φροντίδα του φιλόπτωχου ταμείου της Ι.Μ. Κεφαλληνίας θα διατεθούν σε ανθρώπους του νησιού μας που έχουν την ανάγκη τους. Παράλληλα με τον παραπάνω σκοπό, στόχος των διοργανωτών ήταν και η προσέγγιση νεαρών αθλητών κοντά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και από ότι φάνηκε τα κατάφεραν. Τα ιερά «τέρατα» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης έκλεψαν την παράσταση. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο την αποθέωση γνώρισαν άπαντες, με τον Αργύρη Καμπούρη όμως, να γίνεται ο αγαπημένος της κερκίδας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζονται μαζί του. Τα τρόφιμα και ο ρουχισμός που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στους εκπροσώπους του φιλόπτωχου ταμείου της Ι. Μ. Κεφαλληνίας. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης υπήρχε και μια φανέλα του Βασίλη Σπανούλη με τις υπογραφές των συμπαικτών του, η οποία και δημοπρατήθηκε. Η φανέλα κατέληξε στον Θ. Αλυσανδράτο, δίνοντας για αυτή το συνολικό ποσό 160 ευρώ.

Στη διάρκεια του ημιχρόνου, σε μια πραγματικά μεγάλη αποθέωση, για τον «τίμιο γίγαντα», Αργύρη Καμπούρη, όταν μέσω Videowall, παίχθηκαν τα τελευταία δευτερόλεπτα και οι επιτυχημένες βολές, που μας χάρισαν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 1987, με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του θρύλου να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του. Αμέσως μετά έγιναν και κάποιες βραβεύσεις από την διοίκηση του Κεφαλληνιακού. Συγκεκριμένα στην ομάδα του Ολυμπιακού για την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό και στη συνέχεια σε έναν άνθρωπο, που έχει συνδέσει το όνομα του με την παλαιότερη, αλλά και τη νεότερη ιστορία του Συλλόγου, τον Δημήτρη Σταθούλη, για την προσφορά του. Την ίδια στιγμή παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου πρόσφεραν δώρα με τοπικά προϊόντα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 91-51, αλλά όπως είπε και ο Αργύρης Καμπούρης κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το σκορ. «Ούτε το σκορ ούτε το τελικό αποτέλεσμα ενδιαφέρει, αλλά η εικόνα με τα πολλά μικρά παιδάκια στο παρκέ του κλειστού, που είναι το μέλλον του αθλήματος», ανέφερε ο Καμπούρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού-αθλητισμού, Βαγγέλης Κεκκάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ηλίας Κουρκουμέλης, Σπύρος Σαμούρης και Διονύσης Μινέτος, ο πατ. Ιωάννης Μεσσολωράς, η Ελένη Γραικούση από το φιλόπτωχο ταμείο της Ι. Μ. Κεφαλληνίας, ο νυν και τέως πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., Θέμης Βαλσαμής και Βαγγέλης Μαζαράκης αντίστοιχα και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και Κ.Ε. της ίδιας Ένωσης, Γεράσιμος Καραντινός. Το σπουδαίο αυτό γεγονός κάλυψε και η δημόσια τηλεόραση μέσω της ΕΤ1 και του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου, Νίκου Γιαννόπουλου.

Τα δεκάλεπτα:13-18, 15-30, 19-23, 14-20.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Σπανός, Σολδάτος, Ρουχωτάς, Αλεβιζόπουλος, Παπαδάτος (C), Τζωρτάτος Σπ., Αντωνάτος, Κατσιγιάννης, Τσιλιμιδός, Καλογηράτος, Αποστολάτος, Πολλάτος, Σταθούλης, Πετράτος, Μωραίτης,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καμπούρης, Παπαχριστόπουλος, Σαμπάνης, Παναγιωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Κρεμπούνης, Κουκής, Παραγιός, Βούκσεβιτς, Ντάκουλας.

palaimaxoi-1 palaimaxoi-2 palaimaxoi-3 palaimaxoi-4 palaimaxoi-5 palaimaxoi-6 palaimaxoi-7 palaimaxoi-8 palaimaxoi-9 palaimaxoi-10 palaimaxoi-11 palaimaxoi-12 palaimaxoi-13 palaimaxoi-14 palaimaxoi-15 palaimaxoi-16 palaimaxoi-17 palaimaxoi-18 palaimaxoi-19 palaimaxoi-20

Πηγή: efimeridakefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer