Την αίγλη της Αθήνας των περασμένων χρόνων φιλοδοξεί να αναβιώσει το νέο ξενοδοχείο" Electra Metropolis", του "Ομίλου Hλέκτρα", του συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γεράσιμου Φωκά στην οδό Μητροπόλεως.
“Άρωμα” Κεφαλονιάς στο Κέντρο της Αθήνας (βίντεο)
Δημοφιλή
17/09/2016 | 15:26

Την αίγλη της Αθήνας των περασμένων χρόνων φιλοδοξεί να αναβιώσει το νέο ξενοδοχείο” Electra Metropolis”, του “Ομίλου Hλέκτρα” του συμπατριωτη μας επιχειρηματία απο το Πυργί Γεράσιμου Φωκά, στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το ιστορικό κτίριο, που για πολλά χρόνια στέγαζε το υπουργείο Παιδείας και μετά την αποκέντρωση των υπηρεσιών αυτού, η Εκκλησία της Ελλάδας, ως ιδιοκτήτης, είχε προχωρήσει σε διαγωνισμούς για την εκ νέου μίσθωσή του. Μετά από 10 διαδοχικούς διαγωνισμούς, πολλοί εκ των οποίων κηρύχθηκαν είτε άγονοι, είτε δεν τελεσφόρησαν, η χρήση του κτιρίου πέρασε στα χέρια του Ομίλου Ηλέκτρα, που κέρδισε τον τελευταίο διαγωνισμό, πριν από 1,5 χρόνο.

eletreaaa
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ηλέκτρα, Γιάννης Ρέτσος, αφού αναφέρθηκε στο όραμα του προέδρου της εταιρίας Μάκη Φωκά, που οραματιζόταν από χρόνια τη μετατροπή του ιστορικού αυτού κτιρίου σε ξενοδοχείο, που θα αναβάθμιζε την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, με έμφαση αναφέρθηκε στην “αγάπη” και το “σεβασμό” τους για την πόλη της Αθήνας. Μιας Αθήνας, που με την προσθήκη αυτής της επένδυσης εμπλουτίζεται και αναβαθμίζει το ξενοδοχειακό δυναμικό της και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις του ομίλου Νιάρχου, αλλά και με την επένδυση στο “Ελληνικό”, ο κ. Ρέτσος εκτιμά ότι ο προορισμός θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

hotel-electra

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο κ. Ρέτσος, μετά την αρνητική εικόνα της Αθήνας, όπως αποτυπώνεται με τα 80 περίπου λουκέτα σε ξενοδοχειακές μονάδες, απόρροια της κρίσης, πλέον κάτι κινείται στο μέτωπο των ξενοδοχειακών επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Ομονοίας, αλλά και στην περιοχή του Μεταξουργείου, θα ξεκινήσουν άμεσα τη δραστηριοποίησή τους νέες αλλά και υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες, που είχαν παύσει τη λειτουργία τους.

Το νέο “Electra Metropolis”, που τις προηγούμενες μέρες άνοιξε τις πύλες του, είναι το “τρίτο παιδί” στην Αθήνα, που έρχεται να προστεθεί στο συνολικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Ηλέκτρα. Τα άλλα δυο είναι το Electra Athens με τα 109 δωμάτια και το Electra Palace με τα 155 δωμάτια. Το νέο ξενοδοχείο είναι πέντε αστέρων, προσφέρει 216 δωμάτια και όπως ανάφερε ο κ. Ρέτσος συνδυάζει την “παραδοσιακή φιλοξενία με σύγχρονο πρόσωπο”. Τη στιγμή που τα άλλα ξενοδοχεία στοχεύουν σε ηλικίες 45-50 και πλέον, το “Electra Metropolis” έρχεται να διεισδύσει στα ηλικιακά γκρουπ, όπως αυτό της γενιάς των Millennials, χωρίς να ανταγωνίζεται ευθέως τα άλλα δυο ξενοδοχεία του ομίλου στην Αθήνα.

garden-night-horizontal

Μάλιστα, ο κ. Ρέτσος εκτιμά ότι η προσφορά του ομίλου είναι τέτοια, ώστε να διαμορφώνει την αγορά, αλλά και να απαντήσει στις προκλήσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού (όπως αυτή συναντάται με τα παράνομα προς ενοικίαση για ξενοδοχειακή χρήση διαμερίσματα στην Αθήνα). Η παρούσα επένδυση απαίτησε 17 εκατομμύρια ευρώ και τέθηκε σε λειτουργία σε ένα περίπου χρόνου από την έναρξη των εργασιών. Στην πλήρη του λειτουργία θα προσφέρει 150 νέες θέσεις εργασίας και όπως τονίστηκε θα προσφέρει κάθε σύγχρονη υπηρεσία στη διάθεση των πελατών του.

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer