Τον αέρα του Ιονίου έφερε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" η Φιλαρμονική "Θέμος Αμούργης" της Σάμης
«Άρωμα» Ιονίου από τους μικρούς μουσικούς της Φιλαρμονικής της Σάμης στην Αργυρούπολη
Πολιτισμός
27/03/2016 | 17:55

Τον αέρα του Ιονίου έφερε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” η Φιλαρμονική “Θέμος Αμούργης” της Σάμης Κεφαλλονιάς, προσκεκλημένη του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Ελληνικού – Αργυρούπολης και νοτίων προαστίων και του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, στην υπέροχη  βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος παραμονή της 25ης Μαρτίου.

kefallonites-amourgis1

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γιώργος Κωνσταντάτος, αριστερά και ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, και ήταν πολλοί αφού γέμισαν την αίθουσα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστές μουσικές μελωδίες παιγμένες από τα πνευστά της φιλαρμονικής της Σάμης σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου.

Τα τραγούδια τραγούδησε η Αυγούστα Παυλάτου ενώ συμμετείχε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο οποίος ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Συλλόγου.

kefallonites-amourgis3

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας στο σύντομο χαιρετισμό του

Το πρόγραμμα της φιλαρμονικής περιελάμβανε γνωστά ορχηστρικά κομμάτια όπως το La vita e bella του Ν. Piovani, το Colonel Bogey του Κ. Alford, το Instant Concert, το Beer Barel Polkaτου J. Vejvoda και τραγούδια παλιά και αγαπημένα των Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα, Τάκη Μωράκη,τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ενώ ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμήνευσε τραγούδια τωνΤσιτσάνη, Θεοδωράκη, Κηλαηδόνη και του αείμνηστου πατέρα του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Η συναυλία έκλεισε με γνωστές κεφαλλονίτικες καντάδες και τον παραδοσιακό κεφαλλονίτικο χορό, τον Διβαράτικο.

kefallonites-amourgis4

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμήνευσε Γρηγόρη Μπιθικώτση (πατέρα), Τσιτσάνη, Θεοδωράκη και Κηλαηδόνη

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γιώργος Κωνσταντάτος καλωσορίζοντας τους παριστάμενους και ευχαριστώντας τα μέλη της φιλαρμονικής που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

kefallonites-amourgis5

Η Αυγούστα Παυλάτου ερμήνευσε τα τραγούδια του προγράμματος

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευγγελισμού της Θεοτόκου, εξήρε το έργο των μουσικών της ορχήστρας που θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελείτο από παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στην πλειοψηφία τους, ενώ ευχαρίστησε και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, που συνόδευσε την Φιλαρμονική στο ταξίδι της από την Κεφαλλονιά.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως η Φιλαρμονική της Σάμης λάμπρυνε με την παρουσία της την  παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

kefallonites-amourgis6

Μικροί μουσικοί με… μεγάλα πνευμόνια

kefallonites-amourgis7

Ο αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος

kefallonites-amourgis8

Η Φιλαρμονική Σάμης “Θέμος Αμούργης” επί τω έργω

Πηγή: vimaonline.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer