Οι Κεφαλονίτικοι σύλλογοι της Νέας Υόρκης και η Ομοσπονδία Κεφαλονιτών και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» ετοιμάζονται να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους
Άρχισαν τον έρανο για τους σεισμόπληκτους οι Κεφαλονίτες
 Ομογένεια
11/02/2014 | 17:13

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Κεφαλονίτικοι σύλλογοι της Νέας Υόρκης και η Ομοσπονδία Κεφαλονιτών και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» ετοιμάζονται να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κεφαλονιτών «Κέφαλος» κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε να προσφέρει τις πέντε πρώτες χιλιάδες δολάρια, να ανοίξει ειδικό λογαριασμό στην Alma Bank και να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή, ούτως ώστε να προσφέρουν το ελάχιστον διπλάσια χρήματα, από όσα το Καταστατικό επέτρεπε στο ΔΣ να προσφέρει χωρίς την έγκριση της ολομέλειας.

Ο ιστορικός Σύλλογος «Αίνος» σήμερα, Τρίτη, το βράδυ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητήσει το θέμα της βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους και τα θέματα του ετήσιου χορού που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο.

Οι Κεφαλονίτες, όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Νέας Υόρκης «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλονιτών και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» Κώστας Βαγγελάτος, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Κεφαλονιτών «Κέφαλος» Γεράσιμος Πατρίκιος παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά και τις ζημιές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος στο Ληξούρι και σε άλλες περιοχές.

Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς και συγγενείς τους, οι οποίοι αν και σείεται διαρκώς η γη, εν τούτοις αντιμετωπίζουν με περισσή ψυχραιμία τις καταστάσεις.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως της Πέμπτη αποφάσισε να εξαντλήσει τα περιθώρια που του παρέχει το Καταστατικό για παρόμοιες περιπτώσεις και να προσφέρει τις πέντε πρώτες χιλιάδες δολάρια. Παράλληλα, αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκαλέσουν ούτως ώστε να αποφασίσουν για μια μεγαλύτερη δωρεά πολλαπλάσια της πρώτης», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο γενικός γραμματέας του «Κέφαλου» Γεράσιμος Πατρίκιος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Alma Bank, ούτως ώστε στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκαλέσουν την Κυριακή στο Κεφαλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια να ζητήσουν από τα μέλη να προσφέρουν τον οβολό τους. Αμέσως μετά τη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του «Κέφαλου», Νίκος Αλυσανδράτος και Γεράσιμος Πατρίκιος, αντίστοιχα, μέσω μιας επιστολής προς αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο τού ανακοίνωσαν τις αποφάσεις του συμβουλίου και ζήτησαν να τους προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσουν τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν.

Ο κ. Κεκάτος, ο οποίος ευθύνεται για τους τομείς Πρόνοιας και Τουρισμού, τους ευχαρίστησε και τους υποσχέθηκε λίαν συντόμως ότι θα τους υποδείξει σε ποιον φορέα πρέπει να δοθούν τα χρήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» Βασίλειος Κοκόσης επεσήμανε: «Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των ομογενών – Κεφαλονιτών και μη και η ετοιμότητά τους να βοηθήσουν».

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες του «Αίνου», είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της χιονοθύελλας δεν μπόρεσαν να συνεδριάσουν και ότι σήμερα, Τρίτη, θα αποφανθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν την Κεφαλονιά.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους συμπατριώτες μας και με τις τοπικές αρχές και γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες των σεισμοπλήκτων», τόνισε ο κ. Κοκόσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια της κυβέρνησης προς τους σεισμόπληκτους.

Ο κ. Κώστας Βαγγελάτος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλονιτών και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» ανέφερε ότι προγραμματίζουν διάφορες ερανικές εκδηλώσεις και ότι επιδιώκουν τη συνέργεια και άλλων φορέων ούτως ώστε να έχουν τη μέγιστη συμμετοχή και απόδοση. Παράλληλα, τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τηλεμαραθώνιοι, συναυλίες και άλλες ερανικές εκδηλώσεις.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

seismoplhktoi

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer