Η διοργάνωση της γίνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) σε συνεργασία με την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας/Ιθάκης
Άρχισαν στο Αργοστόλι οι εργασίες του Συνεδρίου για τα Μεταβολικά Νοσήματα
Κοινωνία
30/05/2015 | 09:48

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Η Κεφαλονιά επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως τόπος διεξαγωγής της επιστημονικής τριημερίδας με θέμα “Σύγχρονες απόψεις στα Μεταβολικά Νοσήματα”. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό συνέδριο με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα που αφορά τα λεγόμενα νοσήματα “φθοράς”, δηλαδή τον διαβήτη, την υπέρταση, την παχυσαρκία και την υπερλιπιδαιμία που οδηγούν σε καρδιοαγγειακές επιπλοκές, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η διοργάνωση της γίνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) σε συνεργασία με την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας/Ιθάκης. Οι εργασίες της τριημερίδας ξεκίνησαν την Παρασκευή στη Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου με επιστημονικές διαλέξεις (μια από αυτές ήταν από τον Κεφαλλονίτη Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνο Ασκητή) και θα κορυφωθούν την Κυριακή με παράλληλη εκδήλωση που θα γίνει για το κοινό στο ΤΕΙ Ληξουρίου.

Οικοδεσπότης του ιατρικού συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος του Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν., Ανδρέας Μελιδώνης, ο οποίος προλόγισε την τελετή έναρξης, όπου απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Σοφία Ζαφειράτου και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση και βρέθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας μαζί με τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της Νησιωτικής Πολιτικής Υγείας, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Η βραδιά έκλεισε με πολύ μουσική από τους Κανταδόρους Αργοστολίου και Λειβαθούς υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά, οι οποίοι διασκέδασαν το κοινό, ερμηνεύοντας γνωστές κεφαλλονίτικες καντάδες.
Αξίζει: Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα αντλία ινσουλίνης που απευθύνεται σε άτομα με διαβήτη τύπου 1. Πρόκειται για μια “έξυπνη” αντλία που κάθε πέντε λεπτά αναγράφει στην οθόνη της τι ζάχαρο έχει το άτομο με διαβήτη και τον προειδοποιεί ανάλογα με τα επίπεδα του.

giatroi (1) giatroi (2) giatroi (3) giatroi (4) giatroi (5) giatroi (6) giatroi (7) giatroi (8) giatroi (9) giatroi (10) giatroi (11) giatroi (12) giatroi (13) giatroi (14) giatroi (15) giatroi (16) giatroi (17) giatroi (18)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer