Ακόμη και ο ιστότοπός iskra, ο οποίος είθισται να είναι ιδιαιτέρως εξωστρεφής στην διατύπωση των θέσεων της μειοψηφίας, δεν έγινε σχόλιο ουδέν για το μείζον ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων.
Άνω – κάτω η Κουμουνδούρου με τα ψηφοδέλτια
Πολιτική
08/01/2015 | 10:33

Της Νίκης Ζορμπά

– «Κλείνουν οι εκκρεμότητες; Τα βρήκατε;»
– «Δεν είναι και τόσο εύκολο υπάρχουν δριμύτατες αντιδράσεις για διαφόρους. Πιθανότατα να υπάρξουν και… καραμπόλες».

Ο διάλογος αυτός διημείφθη μεταξύ του Capital.gr και κορυφαίας πηγής του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, όταν παρέμενε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάσει επιτέλους και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να επικυρώσει τα ψηφοδέλτια.

Το αγκάθι πλέον για τις «αμφιλεγόμενες» υποψηφιότητες δεν ήταν πλέον μόνον οι «Λαφαζάνηδες», οι οποίοι άλλωστε από τη συνεδρίαση της Κ.Ε του Σαββάτου, είχαν διαμηνύσει πως παρότι διαφωνούσαν άρδην και κατηγορηματικά με υποψηφιότητες όπως της Θεοδώρας Τζάκρη ή συνεργατών της Λούκας Κατσέλη, θα ενέμεναν μεν στη θέση τους αλλά δε θα βύθιζαν σε περαιτέρω εσωστρέφεια το κόμμα.

Είναι ενδεικτικό, ότι ακόμη και στον ιστότοπό της, την iskra, η οποία είθισται να είναι ιδιαιτέρως εξωστρεφής στην διατύπωση των θέσεων της μειοψηφίας, δεν έγινε σχόλιο ουδέν για το μείζον ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Ο αιφνιδιασμός ήρθε κυριότατα από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες –προεξάρχοντος του Κιλκίς–αντέδρασαν σφόδρα σε επιλογές όπως της Θ. Τζάκρη, του Θ. Παραστατίδη, της Ραχήλ Μακρή απειλώντας ακόμη και με… μαζική αποχή από τις κάλπες.

Εν αρχή ην Ρ. Μακρή

Κατά πληροφορίες, η προερχόμενη από το κόμμα του Π. Καμμένου βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου που διακινούνταν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, τελικώς δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Προκειμένου να περάσει τον κάβο των τοπικών αντιδράσεων η Κουμουνδούρου, της αντιπρότεινε να κατέβει στη μονοεδρική των γειτονικών Γρεβενών. Γεγονός που εξόργισε την ίδια καθότι, όπως υποστήριξε, ήταν αδύνατο σε είκοσι μόλις ημέρες να δώσει εκλογική μάχη με αξιώσεις σε περιφέρεια που της ήταν άγνωστη.

Κατόπιν τούτου, αρνήθηκε και χτύπησε την πόρτα του… συμμάχου ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα κατέβει αυτόνομο και δε θα συγχωνευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ –εκτός από ένα κομμάτι του που διασπάστηκε και θα απορροφηθεί με την Κουμουνδούρου. Η κ. Μακρή λοιπόν σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης για να βολιδοσκοπήσει τη δυνατότητα καθόδου της με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ περιφερείας της.

Παραστατίδης δεν «πέρασε» από Κιλκίς

Σφοδρότερη ήταν η αντίδραση της Νομαρχιακής Κιλκίς για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Παραστατίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς απείλησε να απόσχει σύσσωμος από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, σε περίπτωση που η Κουμουνδούρου θα επέμενε στην τοποθέτηση του κ. Παραστατίδη στα ψηφοδέλτια Κιλκίς. Ένας ελιγμός της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως αποσυμφόρησε το βαρύ κλίμα. Αποφασίστηκε ο Θ. Παραστατίδης (για τον οποίο ο Μ. Γλέζος είχε χαρακτηρίσει αδιανόητο να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- όπως και για τον Ο.Βουδούρη) να μετακομίσει σε ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης.

Ανεπιθύμητη στην Πέλλα η Θ. Τζάκρη

Persona non grata είναι και η Θεοδώρα Τζάκρη για τους Συριζαίους συντοπίτες της στην Πέλλα. Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, την οποία πάντως πηγές της Κουμουνδούρου δίνουν «εντός» ψηφοδελτίων.

Άλλωστε αποτελεί προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα, την οποία συνάντησε κατ ιδίαν στα τέλη του Νοεμβρίου και «έδωσαν» χέρια. Έκτοτε, παρά τις εσωκομματικές ενστάσεις, η συμπερίληψή της στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτο, βέβαιη. Ορισμένοι, βλέπουν τη συμμαχία της πρώην υπουργού του Γ. Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως «απάντηση» του Α. Τσίπρα στην ίδρυση του κόμματος του πρώην Πρωθυπουργού, με το οποίο η Κουμουνδούρου βρίσκεται στα «χαρακώματα».

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται πλέον να …καταλήξει στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της, καθώς η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει. Αύριο το πρωί λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο Πρωτοδικείο.
Πηγή: capital.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer