Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μετονομασία του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς.
«Άννα Πολλάτου» θα ονομάζεται η εναέρια «πύλη» της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
13/10/2014 | 20:06

Μια ιστορική απόφαση πήρε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του σήμερα το απόγευμα. Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση ο κρατικός αερολιμένας της Κεφαλονιάς παίρνει το όνομα της αείμνηστης Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου, που έχασε τη ζωή της το περασμένο Μάιο στην άσφαλτο, τόσο άδικα.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της εισήγησης, αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το λευκό του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Σύριζα κ. Μάκη Δημητράτου.

dhmotiko_sumvoulio3
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς στην εισήγηση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις 17 Μαΐου 2014, δεκατέσσερα χρόνια μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2000, όπου εκατομμύρια Έλληνες παρακολούθησαν την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας του Ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίνδει να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο και να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου σηκώνοντας με περηφάνια την Ελληνική Σημαία, συγκλονισμένο το Πανελλήνιο και όλη η αθλητική οικογένεια της χώρας μας παρακολουθεί τον άδικο χαμό της 31χρονης Ολυμπιονίκης Άννας Πολλάτου.
Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Άννα Πολλάτου Ξεχώρισε από νεαρή ηλικία χάρη στο ταλέντο της και αποτέλεσε μέλος της κορυφαίας γενιάς της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.
Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το έτος 1983 και ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στον Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου. Στα δεκατέσσερα της χρόνια έφυγε από την οικογένειας της για να συμμετέχει στην εθνική ομάδα, εγχείρημα το οποίο απαιτούσε ιδιαίτερο θάρρος και τόλμη λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που συνεπάγονταν η επιλογή της αυτή.
Ως μέλος της ομάδας ανσάμπλ που απέκτησε το προσωνύμιο «χρυσά κορίτσια», πέτυχε τις περισσότερες διακρίσεις της και έφτασε στην κορυφή κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
Ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνει δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άννα Πολλάτου μας έκανε περήφανους.
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων (2 στεφάνια – 3 κορδέλες) και στις 10 κορύνες, ενώ στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.
Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στα τρία αυτά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999.
Στη διεθνή συνάντηση του Τιέ το 2000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 2 στεφάνια – 3 κορδέλες, το ασημένιο στο σύνθετο και το χάλκινο στις κορύνες.
Πάμπολλες ήταν δε και οι επιτυχίες της σε πανελλήνια πρωταθλήματα όπως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996.
Η Κεφαλλονίτισσα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την καριέρα της το 2001, αλλά παρέμεινε κοντά στη ρυθμική γυμναστική, την οποία τόσο πολύ αγάπησε. Τα τελευταία χρόνια είχε ρόλο προπονήτριας στα Μέγα-ρα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητριών.
Στο σύντομο βίο της και σε μια ηλικία ευαίσθητη και δύσκολη για κάθε παιδί η Άννα Πολλάτου αφοσιώθηκε με ήθος σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και συνάμα ευγενές άθλημα και ευτύχησε να ανταμειφθεί για τους κόπους της, τιμώντας ως προλέχθηκε ως Ολυμπιονίκης την οικογένεια της, το νησί μας και την πατρίδα μας.
Εν όψει των ανωτέρω και με την επισήμανση ότι ενώ η πλειονότητα των αεροδρομίων στην χώρα μας είθισται να φέρει το όνομα ενός επιφανή πολίτη, ο Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας δεν φέρει κάποιο συγκεκριμένο όνομα.
Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο για την σημαντική προσφορά της εκλιπούσας στον αθλητισμό και τις διακρίσεις που μας χάρισε σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να λάβει απόφαση και στην συνέχεια να υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για μετονομασία του Κρατικού Αερολιμένα Κεφαλληνίας σε Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλληνίας ‘’ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ’’.»

khdeia_pollatou3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ