Για πάνω από τρεις ώρες απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο το «καυτό» θέμα της τοποθέτησης Ανεμογεννητριών στα Κηπούρια και συγκεκριμένα στη θέση Μωρού μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων υπέρ της εταιρείας «Ιόνιος Ανεμος Ενεργειακή Ε.Ε» που είχε καταθέσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός και εκ μέρους των κατοίκων μίλησε ο Στάθης Τσιβράς, ο οποίος τόνισε στην τοποθετησή του: «Είμαστε σε πόλεμο. Πολεμάμε για τα ιερά και τα όσια του τόπου μας. Αν επιτρέψουμε να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες θα κάψουμε όλη την προοπτική της περιοχής και το μέλλον μας.Ζητάμε συμμάχους από όλες τις παρατάξεις, χωρίς σιγονταρίσματα, χωρίς σκοπιμότητες. Ζητάμε επικαιροποίηση της προηγούμενης απόφασης που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναλάβει δράση η νομική υπηρεσία του Δήμου για το πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα νομικά». Στη συνέχεια διάβασε το ψήφισμα που πήραν ο πρόεδρος Θοδωρής Κούτσης και οι κάτοικοι της περιοχής.
Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Κούτσης κατηγόρησε Δημοτικούς Συμβούλους ότι «πίνουν μπύρες» με μηχανικούς της εταιρείας, αφήνοντας αιχμές για τον Αντιδήμαρχο Παλικής, Αλέξη Μοσχονά με τον Αναπληρωτή Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη να απαντά σε έντονο ύφος ότι: «Δεν είναι εδώ λαϊκό δικαστήριο. Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε τις κοινωνικές σχέσεις του κ. Μοσχονά». Στον κ. Κούτση απάντησε και ο ίδιος ο κ. Μοσχονάς λέγοντας ότι «δεν είναι ποινικό αδίκημα να μπορώ να πιω ένα καφέ είτε με τον εργολάβο είτε με τον δικηγόρο είτε με τους αντιπολιτευόμενους».
Στο τέλος των τοποθετήσεων πήρε τον λόγο ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούσης ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έτσι ώστε να παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο από τα ένδικα μέσα υπέρ της Μητρόπολης ενώ όσο αφορά την αντιπολίτευση ανέφερε «συνηθίζεται στο δημοτικό συμβούλιο όταν παρεβρίσκονται κάτοικοι η αντιπολίτευση να παίζει το ρόλο του “αβανταδόρου” προκειμένου να αποκομίσει μελλοντικά πολιτικά οφέλη». Ο κ. Λυκούδης συνέχισε λέγοντας ότι: «Η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης έγινε από το περιφερειακό συμβούλιο και όχι το δημοτικό, υπήρξε ένα δικαστήριο μεταξύ της Μητρόπολης και του ελληνικού δημοσίου όπου ο Δήμος δεν μπορούσε να παρέμβει». Απευθυνόμενος στους κατοίκους των Καμιναράτων τόνισε ότι θα πρέπει να καταθέσουν αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή της προσωπικότητας τους και η Δημοτική Αρχή θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή. Όσον αφορά το ψήφισμα που κατέθεσαν οι κάτοικοι των Καμιναράτων ο κ. Λυκούδης είπε ότι το υιοθετεί εκτός από το κομμάτι το οποίο αναφέρεται στην δικαστική απόφαση.
Πηγή: portoni.gr