Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας, πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών
Άμεση αποκατάσταση ζημιών σε Λιμεναρχείο και ΑΕΝ
Πολιτική
02/02/2014 | 17:22

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί μας και με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τα κτήρια του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στα οποία ήδη υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, παρότι υπέστησαν νέες ζημιές, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Παρά το γεγονός ότι για το Λιμεναρχείο είχε ολοκληρωθεί μελέτη που αφορούσε την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας λόγω σοβαρών προβλημάτων του κτηρίου και για την Α.Ε.Ν. Ιονίων Νήσων υπήρχε μελέτη για την αποκατάσταση ζημιών λόγω σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης του σιδηρού οπλισμού, καμία εργασία δεν έχει εκτελεσθεί μέχρι σήμερα.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας, πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών των παραπάνω κτηρίων και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης τους. Ιδιαίτερα για το Λιμεναρχείο η πολιτεία οφείλει να εξετάσει την μεταστέγαση των υπηρεσιών του σε άλλο κτήριο του Δημοσίου.
Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πολιτών στα Δημόσια κτήρια του νησιού μας είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους για την Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά.
Διονύσιος Φωκάς
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Στη φωτογραφία απο αριστερά ο κ. Μιχαλάτος μαζί με τον κ. Φωκά

Στη φωτογραφία απο αριστερά ο κ. Μιχαλάτος μαζί με τον κ. Φωκά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer