Για πρώτη φορά Δεσπότης επισκέπτεται Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλονιά. Χειροκροτήθηκε απ΄ όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Τι ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους.
Νέα ήθη και έθιμα από το νέο Μητροπολίτη (φωτορεπορτάζ + βίντεο)
Κοινωνία
18/11/2015 | 22:54

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Νέα ήθη φαίνεται πως εγκαινιάζει στα κοινωνικά και εκκλησιαστικά πράγματα της Κεφαλονιάς ο νέος Μητροπολίτης του νησιού κ. κ. Δημήτριος. Τρανή απόδειξη τούτου η παρουσία του χθες το βράδυ, 18 Νοεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος».
Χωρίς συνοδεία και χωρίς αυτοκίνητο, ο κ. Δημήτριος αφίχθη περπατώντας από τα γραφεία της Μητροπόλεως εως την είσοδο του Θεάτρου, ενώ περίμενε λίγα λεπτά έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή η συζήτηση, μιας και ήθελε να είναι ακριβής στην χρονική στιγμή κατά την οποία είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι θα επισκεφθεί το συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος τον καλωσόρισε και τον οδήγησε στον χώρο του συμβουλίου, ενώ σύσσωμο το σώμα των συμβούλων του ευχήθηκε άξιος και τον χειροκρότησε.
Ο νέος Μητροπολίτης όρθιος ευχαρίστησε άπαντες για την υποδοχή κατά την ημέρα της ενθρόνισής του και τους εξήγησε τον λόγο της παρουσίας του στο Δ.Σ. « Θέλω να ξέρετε με ακρίβεια ποιος είμαι και τι σκέφτομαι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιου, Κεφαλλονίτη στην καταγωγή, προς όλους τους Κεφαλλήνες, «μου ζήτησε να σας μεταφέρω την αγάπη του και τους χαιρετισμούς του και να σας πω ότι η Κεφαλονιά είναι στην καρδιά κα την σκέψη του».
Αναφέρθηκε σύντομα στην καταγωγή, τις σπουδές και την διαμονή του στα Ιωάννινα και ακολούθως εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι όσα έχει δει μέχρι στιγμής τον έχουν κάνει να καταλάβει πως οι Κεφαλλήνες είναι άνθρωποι ευλαβείς και με υψηλό πνευματικό επίπεδο που μπορεί να αποφέρει πολλούς καρπούς στο μέλλον.
«Διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά εκκλησιαστικά προβλήματα που απαιτούν χρόνο και τους κατάλληλους ανθρώπους», σχολίασε εν συνεχεία και ζήτησε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να έχουν άμεση επαφή, ώστε να μπορεί να συνδιαλέγεται μαζί τους για όλα τα θέματα. Τόνισε πάντως πως «δεν θα εμπλακώ στα πολιτικά πράγματα, θέλω όμως τον διάλογο μαζί σας για θέματα εκκλησιαστικά, πολιτιστικά ή άλλα ζητήματα».
«Δεν θα κάνω διάκριση για το ποιος πάει στην εκκλησιά και το ποιος δεν πάει στην εκκλησία, για μένα δεν ισχύει η άποψη ότι υπάρχουν οι εντός της εκκλησιάς και οι εκτός της εκκλησίας» , ήταν οι φράσεις που προκάλεσαν τα πιο θετικά σχόλια στο ακροατήριο, κάτι που φάνηκε και στις μετέπειτα τοποθετήσεις αρκετών δημοτικών συμβούλων.


Επιπροσθέτως, ο κ. Δημήτριος έκανε κάποιες προτάσεις για το τι μπορούν να πράξουν από κοινού εκκλησιά και δημοτικοί σύμβουλοι στο μέλλον και αμέσως μετά έδωσε το λόγο στους ίδιους για ερωτήσεις και σχόλια.
Ο Δήμαρχος, μιλώντας πρώτος, ευχαρίστησε τον νέο Μητροπολίτη και του εξέφρασε την συμπαράστασή του στο έργο του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι που πήραν τον λόγο από όλες δημοτικές παρατάξεις του συμβουλίου.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως όλοι ζήτησαν από τον κ. Δημήτριο να επισκέπτεται το Δημοτικό Συμβούλιο όποτε το επιθυμεί και θεωρεί ο ίδιος ότι υπάρχει λόγος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του e-kefalonia.net

dimitrios-ds-18-11-15 dimitrios-ds-18-11-15-2 dimitrios-ds-18-11-15-3 dimitrios-ds-18-11-15-4 dimitrios-ds-18-11-15-5 dimitrios-ds-18-11-15-6 dimitrios-ds-18-11-15-7 dimitrios-ds-18-11-15-8 dimitrios-ds-18-11-15-9 dimitrios-ds-18-11-15-10 dimitrios-ds-18-11-15-11 dimitrios-ds-18-11-15-12 dimitrios-ds-18-11-15-13 dimitrios-ds-18-11-15-14 dimitrios-ds-18-11-15-15 dimitrios-ds-18-11-15-16 dimitrios-ds-18-11-15-17

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer