«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι».
Άδωνις: “Δεν κλείνει το Μαντζαβινάτειο”
Πολιτική
01/02/2014 | 11:51

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι».

Αυτό μας δήλωσε χθες βράδι ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον «Η», σχετικά με την εκκένωση του Νοσοκομείου, μετά από την Εκθεση Ελέγχου Στατικότητας της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝOΜ Α.Ε.).

O κ. Γεωργιάδης, σχετικά με την ανησυχία των κατοίκων της Παλικής για το οριστικό κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου με πρόσχημα βλάβες που υπέστη από το σεισμό της περασμένης Κυριακής, τόνισε:

«Για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο υπάρχει έκθεση του αρμοδίου Κλιμακίου από Μηχανικούς του Υπουργείου, η οποία σαφέστατα αποτυπώνει τις βλάβες που υπέστη το Νοσοκομείο από το σεισμό, οι οποίες επιβαρύνουν την κτιριακή του κατάσταση, κρίνοντάς το ακατάλληλο για χρήση.

Το κλείσιμο του Νοσοκομείου είναι μία προσωρινή κατάσταση, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες και επείγουσες εργασίες, προκειμένουν να κριθεί πάλι κατάλληλο. Είναι αναγκαιο να ενισχυθούν και να επισκευασθούν τα υποστηλώματά του με επείγουσες εργασίες. Το Υπουργείο θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να επισκευασθεί το ταχύτερον.

Δεν μπορεί κανείς να πάρει την ευθύνη να αφήσει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο στην επιβαρυμένη κατάσταση που βρίσκεται.

Oπως σας είπα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι».

adwnis

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer