Πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί οριστική ρήξη με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους
Άδειες φαρμακείων και στους ιδιώτες
Κοινωνία
30/10/2015 | 18:49

Άδεια φαρμακείων θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν και ιδιώτες, όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός.

Πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί οριστική ρήξη με τους φαρμακοποιούς οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και φέρονταν να αναμένουν μια κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση, εξετάζοντας διαφορετικούς τρόπους κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προϋπόθεση είναι να είναι συνέταιρος και φαρμακοποιός με ποσοστό 20%, ενώ κάθε ιδιώτης θα μπορεί να αποκτήσει μέχρι και πέντε άδειες εντός του 2015 και από άλλη μία για κάθε έτος που ακολουθεί, μέχρι να φτάσει και στο ανώτατο πανελλαδικά όριο των δέκα αδειών.

Η Απόφαση ορίζει ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα πληθυσμιακά κριτήρια -ήτοι ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους- ενώ, προκειμένου να καθησυχαστούν οι φόβοι για… επέλαση των φαρμακευτικών εταιρειών, ορίζεται ότι δεν χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ της ΟΣΦΕ.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer