Αυτή τη φορά η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον
«Όπερα αλά Γκρέκα» σε διεύθυνση Αγαθάγγελου
gewrgakatos
Πολιτισμός
07/07/2014 | 20:41

Με μία μεγάλη ανοιχτή συναυλία – έκπληξη η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους, στο πλαίσιο της αμείωτης καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Αυτήν τη φορά η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον (ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός), αύριο. Με φόντο την Ακρόπολη, οι καταξιωμένοι μονωδοί και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από αριστουργηματικές όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου? στα ελληνικά, στην παραγωγή με τίτλο «Οπερα αλά Γκρέκα».

Παράδοση
Επιχειρείται έτσι μία απόδοση τιμής στη σπουδαία, μακρόχρονη παράδοση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο αρχείο της οποίας υπάρχουν εξαιρετικές μεταφράσεις λιμπρέτων όλων των διάσημων έργων στην ελληνική γλώσσα, καθώς έως τη δεκαετία του ’70 όλες οι όπερες παρουσιάζονταν στην ελληνική γλώσσα.

Στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συγκινηθεί -μεταξύ άλλων- με τα πάθη όχι της Lucia di Lammermoor αλλά της Λουκίας του Λαμμερμούρ και να ακούσει την ελληνική εκδοχή του «La donne e mobile» από τον Ριγολέττο του Βέρντι που έχει μεταφραστεί ως «Φτερό στον άνεμο».

Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ενώ την ενορχηστρωτική προσαρμογή στις διάσημες άριες και στα χορωδιακά πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπελώνης.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Χ. Ανδριανός, Δ. Καβράκος, Β. Καραγιάννη, Ειρ. Καράγιαννη, Αντ. Κορωναίος, Μ. Μητσοπούλου, Δ. Πλατανιάς, Γ. Χριστόπουλος. Συμμετέχουν η Χορωδία και μέλη της Ορχήστρας της ΕΛΣ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, δύο ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer