Με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία - έκπληξη η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της
Όπερα αλά Γκρέκα σε διεύθυνση Αγαθάγγελου
Πολιτισμός
27/06/2014 | 19:59

Mουσική διεύθυνση: Aγαθάγγελος Γεωργακάτος
Ενορχηστρωτική προσαρμογή: Γιάννης Μπελώνης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
8 Ιουλίου 2014

Ολυμπιείον (Στύλοι Ολυμπίου Διός  – είσοδος από Βασ. Όλγας)
Ώρα έναρξης: 20.30
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία – έκπληξη η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους, στο πλαίσιο της αμείωτης καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας. Αυτή τη φορά, η «επίθεση πολιτισμού» της Λυρικής, πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, το Ολυμπιείον (ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός), την Τρίτη 8 Ιουλίου, στις 20.30. Με φόντο την Ακρόπολη, οι καταξιωμένοι μονωδοί και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από αριστουργηματικές όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου …στα ελληνικά.

Οι μονωδοί και χορωδοί της ΕΛΣ θα ερμηνεύσουν με μοναδικό τρόπο στην ελληνική γλώσσα αποσπάσματα από διάσημα οπερατικά διαμάντια όπως, ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι, η Κάρμεν και οι Αλιείς Μαργαριταριών του Μπιζέ, ηΤραβιάτα, ο Μάκμπεθ, ο Ναμπούκκο και ο Οθέλλος του Βέρντι κ.ά. Επιχειρείται, έτσι, μια απόδοση τιμής στη σπουδαία, μακρόχρονη παράδοση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο αρχείο της οποίας υπάρχουν εξαιρετικές μεταφράσεις λιμπρέτων όλων των διάσημων έργων στην ελληνική γλώσσα, καθώς έως τη δεκαετία του ’70 όλες οι όπερες παρουσιάζονταν στην ελληνική γλώσσα.
Στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, το κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να συγκινηθεί -μεταξύ άλλων- με τα πάθη όχι της Lucia di Lammermoor αλλά της Λουκίας του Λαμμερμούρ και να ακούσει την ελληνική εκδοχή του «La donne è mobile» από τον Ριγολέττο του Βέρντι, που έχει μεταφραστεί ως «Φτερό στον άνεμο».
Η μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης είναι του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ενώ την ενορχηστρωτική προσαρμογή στις διάσημες άριες και τα χορωδιακά πραγματοποίησε ο Γιάννης Μπελώνης.
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ: Χάρης Ανδριανός, Δημήτρης Καβράκος, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Αντώνης Κορωναίος, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος.

Συμμετέχουν η Χορωδία και μέλη της Ορχήστρας της ΕΛΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ