Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστοί νόμοι-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων
Όλοι σήμερα στο Εργατικό Κέντρο
Κοινωνία
01/05/2015 | 09:36

Συναδέλφισες συνάδελφοι:

Η πρώτη μάη του 2015 μας βρίσκει με νέα κυβέρνηση που παίρνοντας τηνσκυτάλη απότιςπροηγούμενες,συνεχίζει να εφαρμόζει τις ίδιεςαντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι υπεύθυνες για την δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε.

  • Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν καταργεί τους προηγούμενους εξοντωτικούς φορολογικούς νόμους. Συνεχίζουν να επιβάλλονται το τέλος επιτηδεύματος, η ληστρική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, οι δημοτικοί φόροι, τα χαράτσια στην κατοικία.Η νέα συγκυβέρνηση εντείνει τις απειλές και τους εκβιασμούς, όπως κα ιη προηγούμενη, με πρόσχημα τα κρατικά ελλείμματα.Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα η πληρωμή των φορολογικών βαρών αναγορεύτηκεσε “πατριωτικό καθήκον”.
  • Οι μειώσεις των συντάξεων δεν πρόκειται να αναπληρωθούν, τα αποθεματικά που χάθηκαν παραμένουν στα αζήτητα και ενώ το ταμείο οδεύει προςτη χρεοκοπία, με την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεσμεύει και τα ταμιακά διαθέσιμα του ΟΑΕΕ ύψους 90 εκατομμυρίω νευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δυσβάστακτες στις σημερινέ ςσυνθήκες, γι’ αυτό δεν τις αντέχει η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Με τη σύνδεση εισφορών – συντάξεων η κυβέρνηση σκοπεύει να μοιράσει τη φτώχεια, ανάμεσα στους ασφαλισμένους κα ιτους συνταξιούχους.
  • Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα πουδιόγκωσαν το βουνό των χρεών στην πλάτη μας συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Τα χρέη μεγαλώνουν. Η ρύθμιση μπορεί να φαίνεται προσωρινά σαν ελάφρυνση, όμως στην πράξη τα μεταθέτει να πληρωθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου, με τόκο. Στα παλιά χρέη θα προστεθούν και τα νέα βάρη που επίσης δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, γιατί το εισόδημα είνα ιπεριορισμένο. Οι δόσεις θα γίνουν θηλιά στο λαιμό μας.
  • Κάθε ελπίδα για βελτίωση του εισοδήματός μας είναι ναρκοθετημένη για πολλά χρόνια.Η απελευθέρωση στις μεταφορές, στο ψωμί, στο φάρμακο, στο ωράριο,την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και κάθε μέτρο που διευκολύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια να ξεπαστρέψουν μια ώρα γρηγορότερα τις μικροεπιχειρήσεις, βρίσκεται σε ισχύ. Αυτό σημαίνει “ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων” και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε να διευρύνει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, δηλαδή να διευκολύνει την παραπέρα μονοπώληση. Ακόμα κι αν ανοίξουν οι δουλειές, το μεγάλο κεφάλαιο είναι έτοιμο να αρπάξει τη “μερίδα του λέοντος”, να μην αφήσει ούτε ψίχουλο για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Τα έξοδα κα ιοι λογαριασμοί τρέχουν. Τα δημόσια νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια γίνονται όλο και πιο ακριβά για τηλαϊκή οικογένεια.Αναγκαζόμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η κρίση και η αναδουλειά δεν μείωσε καθόλου τις βασικές ανάγκες της οικογενείας, δυσκόλεψε όμως πολύ την ικανοποίησή τους. Η αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης” που τάζε ιη κυβέρνηση, δεν θα βελτιώσει τη ζωή μας, υπόσχεται μόνο ψίχουλα κα ιελεημοσύνες για τους ξεκληρισμένους.
  • Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές–συνταξιούχοι. Οι δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα, τα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά, έχουν τη ρίζα τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη σφραγίδα της ευρωπαϊκής ένωσης. Ήταν αυτές που έφεραν τα λουκέτα στα μαγαζιά, την ανεργία και τη φτώχεια. Τα ίδια θα βρούμε μπροστά μας στην ανάπτυξη πουσχεδιάζεται με ορίζοντα αυτές τις πολιτικές. Όποια κυβέρνηση ορκίζεται πίστη στην ευρωπαϊκή ένωση, είναι έτοιμη να ανοίξει νέους δρόμους για την κερδοφορία των μονοπωλίων, συσσωρεύει νέα προβλήματα κα ιβάρη στους αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα. Αυτό έδειξε η εμπειρία από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.Και αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει, όπως κα ινα βαφτιστούν οι νέες αντιλαϊκές συμφωνίες, όποια δικαιολογία κι αν προφασιστε ίη νέα κυβέρνηση. Χορτάσαμε “δύσκολες διαπραγματεύσεις” τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προκοπή δεν είδαμε. Η μόνη “διαπραγμάτευση” που έχε ιστο κέντρο της τις λαϊκές ανάγκες, διεξάγεται στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα. Προϋπόθεση είναι να δυναμώσουμε το σύλλογο μας αριθμητικά και ποιοτικά, με στόχους που να αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Έχει προοπτική μια λαϊκή εξουσία απαλλαγμένη από τα δεσμά των μονοπωλίων.
  • Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες προξένησαν μεγάλη ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έσπειραν μάταιη αναμονή, αποπροσανατολισμό και απογοήτευση.  Είναι αναγκαία η αλλαγή συσχετισμών. Χρειάζονται ηγεσίες αφοσιωμένες στα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, δεσμευμένες στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, προσανατολισμένες στην αγωνιστική αντιμονοπωλιακή διέξοδο. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ταλάντευση ζημιώνει τα συμφέροντά μας. Η όποια “περίοδος χάριτος” είναι επιζήμια γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν, παραμένουν και πιέζουν. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Τα μονοπώλια καραδοκούν να μας στήσουν στον τοίχο.
  • Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε λύσεις στα προβλήματά μας. Η συσπείρωση στο σύλλογο, η ανάπτυξη των αγώνων αποτελεί μονόδρομο. Αυτό το όπλο διαθέτουμε και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά.

ΤοΔ.Σ. Του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους, να δώσουν αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10:00 π.μ.

Όλες τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονίας και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer